Franczy

Az Xbox 2002. március 14-én debütál Európában

A Microsoft sokak örömére végre megtörte a csendet, és elárult néhány konkrétumot a cég első játékkonzoljának, az Xboxnak az európai bemutatkozásáról. Ezek szerint a PC-s alapokon nyugvó Xbox játékgép március 14-én debütál Európában, mégpedig egyszerre tizenhat országban, várható kiskereskedelmi ára pedig 479 euró lesz. A Microsoft vezetői rendkívül optimisták az Xbox sikerereit illetően, hiszen reményeik szerint június végéig 1,5 millió darab konzolt tudnak majd eladni az európai régióban.


A Microsoft képviselői arról is beszámoltak, hogy az európai piacokra hetente indulnak majd a magyarországi Xbox összeszerelő üzemből a konzolszállítmányok, azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy az európai bejelentés időpontjában összesen hány darab Xbox lesz raktáron az európai országokban, azonban a Microsoft ígéretei szerint az Xbox a kezdetekben sem számít majd hiánycikknek. Értelemszerűen egy játékgép mit sem ér akkor, ha piacra kerülésekor még nincsenek hozzá játékok, ettől azonban természetesen senkinek sem kell tartania, hiszen az amerikai és japán debütálás után pár hónappal már játékok tucatjai várnak majd a vásárlókra. Az ígéretek szerint egyébként egy Xbox játékprogram ára átlagosan 69 euró lesz, mely ár megfelel a korábbi találgatásoknak.

A Microsoft X01 nevet viselő, Dél-Franciaországban ehéten megrendezésre kerülő összejövetelén újfent számos új Xbox játékot jelentettek be. Ezen újdonságok közé tartozik többek között az Activision kiadásában napvilágot látó küldetés-alapú autós program, a Wreckless, az Electronic Arts F1 2002 nevet viselő Forma-1-es szoftverének az Xbox változata, valamint a Microsoft kizárólag Xbox-ra fejlesztett UbiSoft-féle Ghost Recon-ja. Érdekesség, hogy az ECTS-en a Ghost Recon még vígan futkározott PC-ken is. A Sega is képviseltette magát a Microsoft rendezvényén, és Európába is elhozta a korábban a Tokyo Game Show-n már kiállított GunValkyrie, Sega GT 2002, valamint Jet Set Radio Future című játékok kipróbálható verzióit. Az Eidos bemutatta a Championship Manager Xboxon futó változatát, mely állítólag messzemenőkig kihasználja az Xbox nyújtotta lehetőségeket, az Infogrames pedig az X01-en mutatta be először a Transworld Surfing című új játékát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #20
    Az XBOX nem éppen közvetlen hardwareszintű programozású. Ez egy NT kernelen futó DirectX-et használó konzol, vagyis már minden meg van hozzá induláskor(SDK), és a nem túl jelentős különbség miatt biztos lesz rá emulátor. A PS2 programozása viszont eléggé hardware közeli, a kezdeteknél pont ez elég sok problémát is jelentett, mert elég nehezen codeolható konzol.

    Személy szerint soha nem értettem ennek a konzolosdinak az értelmét, ki az a vadbarom aki 18-20 ezreket ad egy játékért, amikor PC-re minden hétem tucatot letölthet ingyé. Egyébként ár alapján nem érdemes összehasonlítani egy PC-t és egy konzolt. A konzolnál az alapgépet mindig gyártási ár alatt adják, mert az igazi bevétel az eladott játékokon van. Ezzel szemben a PC magasabb hardware árral indul, de a software free. :)
  • Scooter #16
    Ezen a napon debütál, és ezen a napon is fuccsol be :)))
    Én nem nagy jövot adok neki, mert én PC hívo vagyok, nem a gagyi játékgépek híve!
  • bala_ #11
    Vagy jó magyar módra megjelennek a 30000-ért árult "kimentett" példányok!:)))))
  • KIP #10
    Max az elvetemult eszetlen ge'merek veszik majd
    csak...
  • Alien! #8
    Ja,pont annyira lesz olcsóbb mint az AUDI TT....
  • MZ/X #5
    "Érdekesség, hogy az ECTS-en a Ghost Recon még vígan futkározott PC-ken is."

    Fog a tobbi is, csak akkor meg ki fog X-Boxot venni? ;)
  • Ali #4
    Lehet, hogy itthon olcsóbb lesz, a hazai összeszerelés miatt? Mindegy, akkor is jobban megéri majd GC-t venni.