Lionel

Robban az XBOX bomba

Két év megfeszített várakozás után tegnap az XBOX álomból valósággá lett. A konzolt végre leszállították a forgalmazóknak az USA-ban.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint több száz játékrajongó állt sorba a Times Square-en, New Yorkban, a reggeli órákban, abban a reményben, hogy ők vásárolhatják meg először a Microsoft istenített új termékét. Egy embernek, Eduardo Glucksmannak megérte várakozni, hiszen nem más, mint maga Bill Gates adta el neki az első darabot.

"Ez a legjobb konzol. Nagyszerű. Alig bírom kivárni, hogy megvehessem. Már nagyon régen várok rá!" – mondta Glucksman.

"A jövő játéka mától megvásárolható, hiszen az XBOX megjelent. Az XBOX kulcsfontosságú szerepet kap abban, hogy elérjük a célunkat, amely nem más, mint a jövő és a digitális szórakozás eljuttatása a mai otthonokba. Ez a termék nagyszerű példája a Microsoft innovációs stratégiájának, de ami a legfontosabb, ez a termék nagyszerű!" – nyilatkozta Bill Gates, a Microsoft elnöke.

"Partnereinkkel azért készítettük el a konzolt, hogy megváltoztassuk az emberek hozzáállását a videojátékokhoz. Az XBOX mai indulása nagy előrelépés ebbe az irányban. A következő néhány héten és hónapban olyan játékprogramok jelennek majd meg a rendszerre, melyek hűen demonstrálják a gép erejét." – tette hozzá Robbie Bach, az XBOX projekt vezető beosztású munkatársa.

Tomonobu Itagaki, a Dead or Alive 3 megalkotója is elismerően nyilatkozott a rendszerről.

"Az XBOX nagyszerű eszköz, hiszen lehetővé teszi, hogy olyan filmszerű effektusokat alkalmazzunk, melyeket még sose láttak azelőtt játékprogramokban. A kritikusok szerint a Dead or Alive 3 a legszebb videojáték, amit valaha készítettek. Mindez az XBOX fantasztikus erejének és flexibilitásának köszönhető." – mondta Tomonobu Itagaki.

Az XBOX tulajdonosok nemsoká létrehozhatják saját online közösségüket is, mivel a beépített merevlemeznek és az Ethernet portnak köszönhetően a játékokkal a világméretű játszótéren is játszhatunk. A szélessávú XBOX hálózat várhatóan 2002 nyarától üzemel majd.

"Az online játékmód a titkos fegyverünk." – mondta Robbie Bach.

A SONY válasza az XBOX-ra:

Az XBOX megjelenése után sokan kíváncsian várták, hogy a SONY hogyan reagál a lépésre, mivel vág vissza a Microsoftnak, hogy megtartsa vezető pozícióját a konzolok piacán.

A SONY elnöke, Kunitake Ando szerint, a Microsoft belépésével valószínűleg az eddig a konzolokra vonatkozó ötéves piaci életciklus rövidülni fog, ami azt jelenti, hogy cégének is hamarabb kell piacra dobnia a PlayStation 3-at. Az elnök véleménye szerint a 20 milliárdos, jelenleg stabil üzletág komoly változásokon mehet keresztül a jövőben.

"Az XBOX legfenyegetőbb hatása a számunkra, hogy megrövidíti a konzolok élettartamát a piacon, így hamarabb kell őket kivonni a forgalomból, hogy újabb és újabb termékek vegyék át az előzőek helyét. Kérdéses, hogy egy ilyen feszített üzletmodell meddig tartható fent." – mondta Kunitake Ando.

"Nincs probléma, amennyiben a konzolok életciklusa az eddigi ötről, három évre rövidül." – tette hozzá, kiegészítve azzal, hogy a SONY várhatóan hamarabb dobja piacra a PS3-mat, mint azt eredetileg tervezték.

Képek a Times Square-en tartott XBOX vásárról:

Klikk ide!    Klikk ide!

Klikk ide!    Klikk ide!

Klikk ide!    Klikk ide!

Klikk ide!    Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • _HABLA_ #36
  "A Reuters hírügynökség jelentése szerint TÖBB SZÁZ játékrajongó állt sorba a Times Square-en, New Yorkban, a reggeli órákban, abban a reményben, hogy ők vásárolhatják meg először a Microsoft istenített új termékét" -oh nem, ez nem lehet csak dobálóznak a számokkal!
  A gamespot-on olvastam a Halo korszakalkotó grafikájáról, a firingsquad szerint még ennél is faszább a Dead or alive 3-é, letöltöttem mindkettőről pár videót, hadd lássak valami tényleg faszát, de nem dobtam el magam egyáltalán, szerintem nem veri a quake 3-ét egy pillanatig sem a halo, a DOA3 pedig egyáltalán nem szép szerintem. Ettől függetlenül az xbox hardware egyáltalán nem egy gyenge konfig, de kérés, hogy mit fog tudni egy megfizethető pc mondjuk három év múlva.
 • item #28
  Ez a BILL G. ritka egy ronda ember....
 • GAMECUBE #23
  akine meg rs2 ,resident az GC-t
 • GAMECUBE #20
  Szerintem a HAlon meg a DOA3mon kivul nem sok utokartyaja van most az xboxnak...
 • GAMECUBE #19
  MEg hogy a ps2es felhozatalrol ne is beszeljek... csak arrol ne inditottunk meg forumot:))
 • GAMECUBE #18
  VEGYETEK!!:))) AZERT EGY JOPAR GAMÁT FELSOROLHATNAL AMI OLYAN NAGYON JO lesz( 20ig meg se alj) HA erdekel GCre milesz nezz el a forumba, ott a jatekosok foruma, azon belul is gamecube.... na ott jopar erdekes gamerol olvashattok az tuti....
 • Alien! #16
  Amennyi pénzt kapott a zsebébe azért sokan szerintem le is sz*pnák....Bár ahogy nézem, ezt itt sokan anélkül is megtették...
 • TheZsenyka #12
  Én szeretnék egy ilyet.
 • Rincewind #10
  Ez jó, ha van egy normális forrás is itt!

  egyesek azt mondták pár game akadt. Iaz ez vagy kacsa???
 • Rincewind #8
  Borítékolható???
  Ez poén volt? :DD