JohnnyCage

1 milliárd dollárt veszíthet a Microsoft az Xboxon?

Egy Wall Street elemző szerint a szoftveróriás Microsoft akár 1 milliárd dollárt is veszíthet a hamarosan megjelenő Xbox játékkonzolon 2004-ig.

Mary Meeker, a Morgan Stanley elemzője úgy véli, az Xbox játékkonzolt rövidtávon visszafoghatja az igen erős konkurencia, hosszútávon azonban komoly lehetőségek állnak az eszköz előtt. - Úgy hisszük, az Xbox akár 1 milliárd dollárjába is kerülhet a Microsoftnak, mielőtt a játékkonzol 2004 táján visszatermeli a befektetett pénzösszeget - mondta az elemzőnő.

A Microsoft Xbox az Egyesült Államokban november 15-én, Japánban jövő februárban, Európában pedig jövő márciusban debütál. Három nappal az Xbox amerikai kiadását követően azonban a Nintendo GameCube játékkonzolja is megjelenik az USA-ban, jelentősen megnehezítve a Sony PlayStation 2 árnyékából kilépni készülő eszköz helyzetét.

A PlayStation 2 jelenleg világszerte toronymagasan vezeti a játékkonzolok eladási statisztikáit, és a legtöbb elemző szerint aligha sikerülhet a vetélytársaknak megfosztani a konzolt piacvezető pozíciójától. A Sony PS2 a várakozások szerint az idei karácsony domináns játékgépe lesz.

A 299 dolláros áron forgalomba kerülő Xbox marketingkampánya 500 millió dollárjába fog kerülni a Microsoftnak. A társaság a kiadást követően mintegy 600 - 800 ezer játékkonzolt szeretne eladni az amerikai piacon, de mindez a gyártási problémák miatt egyelőre csak terv. Az ipari szakértők inkább 300 ezer körüli eladási mennyiségre számítanak a megjelenést követő napokban, az idei év végéig pedig hozzávetőleg 1 - 1,5 millió darab találhat gazdára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #15
    Szegény Bill Gates:)
  • MuldR #14
    "Egy Wall Street elemző szerint a szoftveróriás Microsoft akár 1 milliárd dollárt is veszíthet a hamarosan megjelenő Xbox játékkonzolon 2004-ig."

    Asszem megvan miert olyan draga a WinXP :)
  • SO aka Devil #9
    2004-ben kezdi majd visszahozni a penzt? Addigra fog kb. elavulni, es akkorra jonnek majd ki a kovetkezo generacios konzolok... Ez kb. olyan mintha a PSX mara hozta volna be az arat...
  • KIP #8
    Ettől még nem lesz a Billy fiú csöves...
  • _HABLA_ #7
    Ha csak a puszta adatokat nézzük a PS2 egy nagyon gyenge konfig lenne és kurvára nem érné meg az árát, de aki már látta működni az tudja hogy ez messze nem így van.
    Az xbox persze lehet, hogy sikeres lesz, lehet hogy bukás, de az biztos hogy a karosszékből okoskodni, hogy "ugye megmondtam" sokkal könnyebb mint egy terméket sikerre vinni, főleg egy olyan piacon ahol egyetlen termék uraja a piacot már jó ideje. Pl a windows dominanciáját sem lenne könnyű megdönteni az otthoni felhasználók körében, sőt sokkal nehezebb mint a PS2-t letaszítani a trónjáról.
  • MuERTe #3
    A nvidia chipkészlet miatt csuszik ugyanúgy, mint az nforce-os alaplapok.
  • MuERTe #1
    PIII 733Mhz + 64 MB ram = hosszutávú megoldás? Inkább = HA HA HA.