Franczy

Xbox-alapú Sega játékgép

A legnagyobb japán játéktermi pénzbedobós játékgép gyártó, a Sega képviselői a napokban bejelentették, hogy terveik szerint a közeljövőben elkészítenek egy olyan alaplapot, mely a Sega újgenerációs játéktermi gépeinek alapját képezi, és ami a legmeglepőbb, hogy a Sega ezt az új alaplapot a Microsoft közeljövőben debütáló Xbox játékgépének architektúrájára akarja felépíteni.

Terveink szerint hamarosan belefogunk egy újgenerációs játéktermi Sega gép alaplapjának a fejlesztési munkálataiba, mely a Microsoft Xbox architektúrájára fog épülni, és úgy gondolom, hogy a Sega lesz az egyetlen a piacon, aki ilyen fejlesztésekbe kezd - nyilatkozta Tetsu Kayama, a Sega egyik vezetője, miután a Tokyo Game Show-n bejelentették a Microsoft és a Sega között létrejött együttműködési szerződést.


Szakértők szerint az újgenerációs játéktermi Sega gépek legnagyobb előnye az lesz, hogy az Xbox-szal való, szinte tökéletes kompatibilitása révén sokkal egyszerűbb lesz az eredetileg Xbox-ra fejlesztett játékprogramok játéktermi verzióinak az elkészítése, az Xbox tulajdonosok pedig annak örülhetnek, hogy az esetleg eredetileg erre az új Sega játékgépre fejlesztett játékok villámgyorsan elérhetők lesznek Xbox-os változatban is.

A Sega képviselői a bejelentés után egyelőre még nem túl sok részletet árultak el az említett, Xbox architektúrára építendő alaplapról, és arról sem kívántak nyilatkozni, hogy ez az Xbox-os alaplap mikor váltja majd fel a játéktermekben jelenleg megtalálható, Naomi típusú alaplapokra épülő játékgépeket.

Ed Fries, a Microsoft játékrészlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Microsoft örömmel veszi, hogy a Sega az Xbox architektúrájára kívánja felépíteni legújabb játéktermi gépét, de egy interjúban elmondta, hogy a szoftveróriás jelenleg még nem rendelkezik konkrét tervekkel azzal kapcsolatban, hogy mikor és milyen Xbox játékok jelennek majd meg a Sega újgenerációs játékgépén. Summa Summarum, elérkezett az idő, hogy a PC-s technológiák az Xbox révén betegyék a lábukat a játéktermekbe, azonban korántsem biztos, hogy ennek a hírnek mindenki örülni tud. Aki egyébként nem tudná, az Xbox játékkonzol november közepén kerül majd a boltok polcaira, a Microsoft pedig már gőzerővel gyártatja az újdonságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Daryl Hall #10
  • fotel #7
    z.p.e azt a microsoft gyártja 700mhzes p3al
    rdrammal

    kissé el vagy tévedve
    az ilyen emberek hülyítik a suliban a népet mert te láttad a neten...

  • Dante #3
    Ezzel a Silent Scope-pal nagyokat szoktunk Duelezni a westendben:)
  • Efreet #2
    az ott egy Silent Scope masina... most már biztos az X vásárlás a DC mellé :))))
  • Gabo #1
    Eltelik két hónap és megjelenik a hír, hogy az MS megvásárolta a SEGA-t...