SG.hu

Egyszerűbb lesz a fájlok megosztása Windows és Android rendszerek között

A Google továbbfejlesztette az Android és a Windows integrációját, így sokkal egyszerűbbé vált a fájlok átvitele az androidos készülékek és a Windows PC-k között. Megjelent a Nearby Share béta verziója, amellyel fényképeket, dokumentumokat és fájlokat küldhetünk egymáshoz öt méteren belül lévő PC-k és Android-eszközök között.

A Google 2020-ban indította el a Nearby Share (~közeli megosztás) alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy az emberek egyszerűen küldjenek és fogadjanak tartalmakat Android telefonokon, táblagépeken és Chromebookokon keresztül. Ez most Windowsos fájlmegosztással bővült. A béta 64 bites Windows 10 és újabb operációs rendszereken használható. Használatához Wi-Fi és Bluetooth kell, ezeket a számítógépen be kell kapcsolni. A Nearby Share alkalmazás felhasználói kiválaszthatják, hogy ki láthatja a készüléküket és küldhet neki fájlokat. A fájlmegosztás a képernyők kikapcsolása esetén is aktív, ha mindkét eszköznél be van jelentkezve a tulajdonos a Google-fiókjába.

A program használata egyszerű: csak be kell húzni a fájlokat az alkalmazásba, rá kell kattintani a megosztásra és ki kell választani a célt egy legördülő listában. A blogposzt szerint később a Google ökoszisztéma más eszközeivel való tartalommegosztás is lehetséges lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #1
    A fejlesztések irányáról a 80-as években létező Gúnya-együttes jut eszembe..., "Tillárom, tillárom, nem közös a csillárom." végű nótája... :)

    Android esetében eddig is kiválóan egyszerű volt, csak egy USB-c/USB-A kábel kellett hozzá. Mindenféle MS alkalmazás nélkül, pusztán egy fájlmenedzserből megoldható a fájlok átvitele. A Windows felismeri a telefont adattárhelyként. (Ráadásul nem csak a Windows oprendszer képes erre!)

    - A "kékfogas" megoldás a legtöbb felhasználó esetén a kontrollálhatatlan megosztásokat fogja jelenteni, a telefonon lévő személyes adatok még kiszolgáltatottabb, idegen, esetleg rosszindulatú alkalmazások számára is hozzáférhetőbb tárolását. Sajnos a telefonon tárolt adatok biztonsága bármilyen, a környezetben lévő és hálózati kapcsolat felépítésére képes eszközök elérhetősége miatt romlik.

    (Az addig jobb, amíg a telefon csak a mobilhálózattal kommunikálhat. Persze elfogadhatom, hogy a featura, - feltéve, ha megbízom az eszközöm szoftver-fejlesztőiben, - kikapcsolható, csak az emberek általában sosem kapcsolgatják a wi-fi-t, a bt-t, a telefonon futó applikációk jogosultságait.)

    A kontroll nélküli, azaz fejlesztett "kényelmi" adatmegosztások majd bevonulnak a történelemkönyvekbe, mint az emberiség szabadságjogait véglegesen kilúgozó apokalipszis egyik fő oka.