Berta Sándor

Támogatni fogja a külső widgeteket a Windows 11

Megerősítést nyert egy két héttel ezelőtt megjelent információ.

Nyáron érkezhet a 22H2 frissítőcsomag a Windows 11-hez, amely lehetővé teszi a harmadik féltől származó widgetek alkalmazását és egy jobb widgetkezelő panelt is tartalmazni fog. Az operációs rendszer jelenleg nem támogatja a külső fejlesztők által elérhetővé tett widgetek az alkalmazását. Ez módosul majd, mivel lehetőség lesz a Microsoft Store rendszeréből új widgetek letöltésére és telepítésére. A 22H2-t Sun Valley 2-nek is nevezik és várhatóan a nyáron érkezik majd.

Az MSPoweruser egy Twitter-bejegyzésre hivatkozva tért ki a témára. A portál rámutatott, hogy ugyan a Windows 11-be bevezettek egy új widgetterületet, amelyet a Tálcalista egyik gombján keresztül hívható elő, de az elérhető programok száma egyelőre korlátozott, mert csak azokhoz a szoftverekhez lehet hozzáférni, amelyeket a Microsoft közvetlenül kínál a felhasználók számára. Ez azonban a 22H2 megjelenésével megváltozik.

A Twitteren nyilvánosságra hozott információk egy fejlesztői dokumentumokból származtak, amely kizárólag a Windows 11 következő verziójára vonatkozott. Az információk pontosan leírták azokat az utakat, hogy miként lehet a widgetterülethez kapcsolódni és abban saját programokat megjelentetni. A widgetek akár a Microsoft Store rendszerébe feltöltött szoftverekben, akár a windowsos alkalmazásokban elhelyezve megjelenhetnek majd. A webalapú widgetek alkalmazása is támogatott lesz, ráadásul a Microsoft Store rendszerében lévő widgetkönyvtárban jobban lehet majd keresni.

Bár a widgetek hasznosságát meg lehet kérdőjelezni, de az biztos, hogy az, hogy a redmondi konszern megnyitja a Windows 11-et a külső widgetfejlesztők előtt, jelentős mértékű fellendülést hozhat a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!