Berta Sándor

Új funkciókat jelentett be a Windows 11-hez a Microsoft

Megvalósul az androidos alkalmazások támogatása.

Panos Panay, a Microsoft Windows operációs rendszerért és eszközökért felelős vezetője a blogbejegyzésében jelentette be, hogy a Windows 11 februárban számos izgalmas új funkcióval bővül ki. Az újdonságok között lesz az androidos alkalmazások letöltésének lehetősége az Amazon App Store kínálatából és azok közvetlen futtatása a windowsos számítógépeken. Ez utóbbit már az operációs rendszer tavaly júniusi bemutatásakor megígérte a redmondi konszern.

A funkció eleinte csupán béta verzióként lesz elérhető, de miután az Amazon App Store-t közvetlenül a Windows Store rendszerébe integrálják, így a felhasználók minden szoftvert egyetlen helyen találhatnak majd meg.

Szintén az újítások között lesz a Tálcalista kibővítése. Így például lehetőség lesz az óra megmutatására akár egy második monitoron is, valamint a számítógépek egyetlen kattintással való elnémítására. Az időjárás-widget szintén visszatér a Tálcára, ezáltal az embereknek nem kell majd megnyitniuk az új widget-nézetet ahhoz, hogy megtekinthessék az aktuális időjárást.

Másfél héttel ezelőtt derült ki, hogy ugyan a Windows 11-be bevezettek egy új widget-területet, amelyet a Tálcalista egyik gombján keresztül hívható elő, de az elérhető programok száma egyelőre korlátozott, mert csak azokhoz a szoftverekhez lehet hozzáférni, amelyeket a Microsoft közvetlenül kínál a felhasználók számára. Ez azonban a 22H2 frissítőcsomag megjelenésével megváltozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!