Berta Sándor

Windows - legalább hat óra kell a megbízható frissítésig

Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi időt biztosítanak az emberek a folyamatra.

David Guyers, a Microsoft Windows frissítési programmenedzsere a blogbejegyzésében világosította fel a felhasználókat arról, hogy pontosan mennyi ideig tarthat egy zökkenőmentes frissítés a Windows operációs rendszerek esetében.

A kérdés azért merül fel gyakran, mert a legtöbb PC nincs folyamatosan bekapcsolva, így pedig csak ritkán kapnak automatikusan frissítéseket a Windows operációs rendszerhez és az Office irodai szoftvercsomaghoz. A menedzser rámutatott, hogy a frissítendő számítógépeknek legalább két órán át kell folyamatosan a világhálóhoz csatlakozniuk és az új frissítések elérhetővé tétele után pedig akár hat online órára is szükség lehet a zökkenőmentes telepítésekhez. Fontos ugyanakkor, hogy az adott számítógépeknek a hat órát nem kell egyfolytában a világhálóhoz csatlakoztatva tölteniük.

Guyers közölte, hogy arra figyeltek fel, hogy azokat az eszközöket, amelyek ezeket az időket nem tartják be nagy valószínűséggel nem lehet teljes mértékben frissíteni. Az adatokból az volt kiolvasható, hogy a Windows 10-et futtató konfigurációk negyede legalább 60 napja nem kapott aktuális biztonsági javításokat. A menedzser a cégeknek azt ajánlotta, hogy vizsgálják meg a házon belüli frissítési szabályaikat és a munkatársaik figyelmét is hívják fel erre a dologra. Ez különösen az otthoni munkavégzés esetében fontos, hiszen az ilyenkor a PC-k gyakran nem kapcsolódnak a vállalati hálózatokhoz.

Szintén figyelni kell az energiatakarékos üzemmóddal kapcsolatos beállításokra, azok miatt ugyanis elmulaszthatják a számítógépek a frissítéseket. Az alvó üzemmódban való gyors belépés is megakadályozhatja a folyamatokat. Ezért is célszerű optimalizálni a Windows frissítési beállításait, hogy egyensúly legyen az energiatakarékos működés és a frissítések feltelepítése között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marci33 #17
    Ki kell próbálni egy Linux Mintet érezhető a különbség! Atom gyors minden féle gépen a Windowshoz képest. És nem csinál váratlan frissítéseket. A Windows arról szól évek óta hogyan lehet maximálisan leterhelni a gépet. Akár milyen erős is a géped erőteljes lassulást idéz elő. Régi gépeken meg egyenesen használhatatlan élvezhetetlen egy kicsivel is újabb Windows. Windows 7 en az öreg pentium, vagy a laptop nem tudja csinálja e a dolgokat vagy sem! Linux Minttel meg egy gombnyomásra csinál mindent. Ami gépet eddig csak láttam a különböző Windowsokkal ugyan ez a helyzet. Aki normális rendszert akar ezeket a Windowsos szemeteket, víruskergetőket, kényszerfrissítésektől mind meg kell szabadulni. Évekig gond nélkül stabilan és gyorsan fog futni ezek nélkül a szemetek nélkül a rendszer. Ezekkel cseszik szét ezeknek a rendszereknek a stabilitását. Ami túl sok erőforrást akar zabálni külsős programok, húzza a gépet ezektől mind megkel szabadulni. Egy kattintásra indul minden. Semmit nem értek el akár milyen erős a hardware, gép ha a szemét rendszer leterheli ott ahol lehet. És ez a fő oka hogy lassú, akadozik, alig akarja csinálni, nem az hogy gyenge a gép! Csak ezt nem meri, tagadja aki érdekelt nem akarja kimondani, elismerni. A fejlesztőcsapat nyíltan hülyének nézi az embereket, és pofátlanul tesznek az emberek ellen túl sok téren! A szándék sincs meg bennük hogy az emberek javára alkossanak.
    Utoljára szerkesztette: marci33, 2022.02.26. 15:54:42
  • igazamvanvagyig #16
    nem lattal meg osx-et
    dehogynem azon is a windowsot futattam (marmint macbook pron) vilagitos billenntyu ,alu haz,taviranyito stb csak azert kellett,a az osx nem fogott meg ,korlatozott tudasa miatt.+ jatszom is ( 3 ev alatt szethullott,eloszor az kijelzo,utanna a vga,utanna a dvd drive, a 14 eves acer laptomom -rokonnak adtam skype-ra -a mai napig hibatlan-)
    ubuntu server
    servert valoban nem hasznaltam de szamos ubuntut es egyeb linuxot kiprobaltam,abszolut nem volt stabilabb mint a win+nem akartam 30 evel ezelotti parancsszavakat hasznali+megtanulni,persze atlag alap nagyon alap felhasznalasra nem kell ezeket tudni benne vannak az alap dolgok.

    win me ,vista
    ezt irtam "Nekem mindegyik windows megbizhato volt oke nem reszleteztem melyik wineket hasznaltam
    a me,vista,win8 kimaradt , win8 se-olyan jo volt,hogy nem kellett nem ereztem szukseget a me re valtasra,xp olyan jo volt,hogy nem ereztem szukseget vista valtasra ,win7 olyan jo volt,hogy nem ereztem szukseget win8 ra valtasra
    win10 olyan jo volt,hogynem akartam valtani ,de 3 napja valtottam win11 re,mert itthon vagyok 10 napot (karanten) es unatkoztam,meg azert par evente sok ujdonsag jon stb.....

    amugy holnap jon az apple tv-em (futar hozza) szoval nem vagyok apple ellenes -iphonra is visszaterek mihejts megszunik a notch,
    a google tv vel nem voltam elegedett neha fagyott is (nvidia shield+google chromecast+tv) es a programok minosege stabilitasa elmarad az apple tv tol -remelem ,holnap megtudom,you tube es disney+ miatt kell csak amire elg volna a google is de ami kicsit nem tokeletes azt cserelem,de a windowsnal megmaradok.

    Utoljára szerkesztette: igazamvanvagyig, 2022.02.04. 01:15:47
  • mortep #15
    Sokat költesz számítógépre pl. Az hogy egy erős vason gyorsnak tűnik egy soft nem jelenti azt, hogy egy egy átlagos laptopon is okés lesz... a vista vagy a korábbi tesója a win me melyik univerzumban számít "Atomstabilnak"? Szerintem egyik sem az... nem láttál még OS X-et vagy ubuntu servert
  • igazamvanvagyig #14
    Nekem mindegyik windows megbizhato volt,sot az amd vga drivereim is atomstabilak (igaz a prot hasznalom) mit csinalok rosszul?
  • cateran #13
    Kurvara nem ezt irja a cikk...
    "A menedzser rámutatott, hogy a frissítendő számítógépeknek legalább két órán át kell folyamatosan a világhálóhoz csatlakozniuk és az új frissítések elérhetővé tétele után pedig akár hat online órára is szükség lehet a zökkenőmentes telepítésekhez. Fontos ugyanakkor, hogy az adott számítógépeknek a hat órát nem kell egyfolytában a világhálóhoz csatlakoztatva tölteniük."
    Szo nincs munkarol, meg minimalis eroforrasrol...az eredetiben sem...
    "One of the most impactful things we explored was how much time a device needs to be powered on and connected to Windows Update to be able to successfully install quality and feature updates. What we found is that devices that don’t meet a certain amount of connected time are very unlikely to successfully update. Specifically, data shows that devices need a minimum of two continuous connected hours, and six total connected hours after an update is released to reliably update. This allows for a successful download and background installations that are able to restart or resume once a device is active and connected."
  • Gabbbbbbbbbbbb #12
    Itt arról van szó, hogy 6 óra kell ahhoz, hogy a munkád megszakítása nélkül háttérben "megbízhatóan" megcsinálja, minimál erőforrásból.
  • Csucse #11
    Te még szerencsés vagy akkor... nekemcegyilyen bekapcsolási, kéretlen (megszakíthatatlan, visszacsinálhatatlan) firssítés pár éve win10-en odavágta az egész rendszert gallyra...
  • Csucse #10
    És megbízható Windows-ig mennyi idő kell még..?
  • MerlinW #9
    Igen, neked naponta.
  • duke #8
    "legalább hat óra kell a megbízható frissítésig "

    Naponta ?