Berta Sándor

Másmilyen lehetne ma az Apple világa

2017-ben esély lehetett volna arra, hogy a társaság egy másik fejlesztési irányba induljon el.

Az Apple vs. Epic perben elérhetővé vált dokumentumok alapján a kaliforniai társaság egyik csoportvezetője, John Stauffer akkoriban azt javasolta, hogy az Apple építse ki a világ legnagyobb alkalmazásrendszerét, amely tartalmazná a vezető játékokat és még a Windows operációs rendszert is. Mindez azt jelentette volna, hogy a programokat, a játékokat és az adatokat nem az okostelefonokon és a laptopokon kellett volna futtatni, hanem a felhőkörnyezetben. Ezáltal az összes Apple-eszközt egyetlen hatalmas rendszerré építették volna ki, amely megbirkózott volna minden feladattal.

Ehhez kapcsolódva felmerült továbbá a LiquidSky felvásárlása. Ez volt az első platform, amely sikeres és minőségi játékokat kínált a felhőkörnyezetben. Így minden szoftvert streamelni lehetett volna a készülékekre, amelyek egyszerű lejátszóegységekké váltak volna, ugyanakkor még a nagyon számításigényes programokkal is megbirkóztak volna.

Craig Federighi, az Apple szoftverekért felelős vezetője ugyanakkor lesöpörte a javaslatcsomagot arra hivatkozva, hogy ez talán észszerű lenne a vetélytársak, de nem az Apple számára. A menedzser megkérdőjelezte a LiquidSky képességeit és azt, hogy az elképzeléseket egyáltalán lehetséges lesz-e megvalósítani, továbbá a felsorolt egyes pontokat is tételesen támadta. Az elutasítás kíméletlen volt és Federighi egyértelművé tette, hogy az Apple más utat akar bejárni, mint a felhőkörnyezetre építő három legnagyobb vetélytársa, az Amazon, a Google és a Microsoft. Ez az út pedig arra épül, hogy minél kevesebb adatot gyűjtsön az ügyfeleiről és a megszerzett információkat se értékesítse.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • __z #8
  Ezt a szöveget egy Apple katalógusból másoltad ki, vagy magadtól szülted? Utóbbi esetben csak gratulálni tudok a "kreativitásodhoz".

  Béke. :)
 • M2 #7
  Rétegtermék, drágán. Ez nem is vitás!
 • NEXUS6 #6
  Szerintem ízlés és pénztárca kérdése.
  Nem mondanám, hogy dizájn, vagy hatékonyság, rendszer szempontjából rossz lenne. Azt annál inkább, hogy túlárazott, mint minden Apple termék, és gyak semmiféle választási opciót nem ad a júzernek.

  A beltartalom meg gyak senkit nem érdekel és valójában nincs is sok opció.
  Nyilván akinek a teljesítmény, testreszabhatóság, költséghatékonyság a fő szempontok az PC-t vesz.
 • wraithLord #5
  Inkább néz ki valami konyhai eszköznek (tudom, reszelő :D), mint egy számítógépnek. Ha nem tudnám, miről van szó, pl. mert 40 évig egy lakatlan szigeten éltem, az oldalán az alma miatt azt hinném, hogy valami almafeldolgozó gép. Csak nem érteném, miért van kiharapva belőle egy darab...
  Persze ettől még biztos ellátja a feladatát, de nekem nem kéne. Másolgatni pedig úgy tűnik, ezt nem fogják. Max. a kínaiak belpiacos hamisítványnak.
 • M2 #4
  A Mac Pro háza a design és a megmunkálás csúcsát jelenti. Tökéletesen megfelel a célra és még jól is néz ki, akár egy asztalon, akár a csúcsmonitor mellé rakva, akár a földre letéve. Belső kialakítása és elrendezése új utat mutat a desktop iparágnak - lehet lemásolgatni.
 • Macropus Rufus #3
  ez a gép... ez valami borzasztó. És ehhez képes mérten rohadt drága is.
  Meg az monitor állvány... 1000 dollár... jaj...

  Mondjuk nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem - design-ba - a régi iMac G3-as gépek jöttek be. Tudjátok azok a színes csodák. Abból egy kéket bevállaltam volna.
  De ezek a mostani letisztult formák, meg ez a borzasztó ház... felejtős.
 • NEXUS6 #2
  Tiszta űrkorszak! Magyar tv sci-fikben is volt citromfacsaró, meg Skoda hátsó lámpa.
  XD
 • lipovics #1
  Szép ez a nokedli szaggató.