Berta Sándor

A chiphiány a MacBook és az iPad készülékek gyártását is veszélyezteti

Az aktuális gyártási nehézségek miatt néhány modell szállítása csúszhat.

A chiphiány számos ágazatot érint, az autóipartól kezdve a videokártyák és az okostelefonok készítéséig. Az Apple a világ egyik legnagyobb chipvásárlója, így - a különleges tárgyalási és piaci pozíciója ellenére - szintén érzi a folyamat hatásait. Az utóbbiak a Nikkei Asia értesülése alapján két termékcsalád készítését érinthetik, az egyik az iPad, míg a másik a MacBook.

Az újság rámutatott, hogy az egyik problémát az jelenti, hogy a laptopokba beépített alaplapok gyártása nem zajlik elég gyorsan, miközben az egyes iPad modellek esetében a hiányzó kijelzőkomponenseket sem tudják a szükséges sebességgel és mennyiségben előállítani.

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan melyik modelleket érintik a fennakadások, s még azt sem lehet tudni, hogy már gyártott vagy következő generációs termékeket sújtják a chiphiány hatásai. Az ugyanakkor kiszivárgott, hogy néhány megrendelés teljesítését az esztendő második felére kellett halasztani. Továbbá az is ismertté vált, hogy az iPhone 12 okostelefonok gyártását egyelőre nem érinti a folyamat, annak ellenére sem, hogy bizonyos alkatrészekből meglehetősen kevés áll rendelkezésre. Ezért úgy tűnik, hogy a probléma most még csak kizárólag az ellátási láncra van hatással, a fogyasztók megrendeléseire még nem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #1
    Mindig van valami.....