Berta Sándor

Nem rendíti meg a Facebook elleni bojkott Mark Zuckerberget

A közösségi platform egyre nehezebb helyzetben van, de a menedzser nem kongat vészharangokat.

A Facebook hetek óta kénytelen szembenézni a hirdetők Stop Hate for Profit (SHFP) nevű bojkottjával, amelyet nemrég néhány szervezet indított el. A kezdeményezés rövid idő alatt komoly támogatottságra tett szert. Ahhoz a The Guardian értesülései alapján immár 800 vállalkozás csatlakozott, köztük olyan óriáscégek, mint az Adidas, a Coca-Cola, a Ford, a Microsoft, a Sony, az Unilever és a Verizon. A társaságok azt követelik, hogy a közösségi platform az eddiginél sokkal erőteljesebben és hatékonyabban lépjen fel a gyűlöletbeszéd ellen.

A Facebookot két szempontból is érzékenyen érintik az elmúlt hetek történései. Egyrészt a bojkottban résztvevő vállalatok felfüggesztették a reklámtevékenységüket az oldalon, ezáltal komoly bevételtől esik el, másrészt az események hatással vannak az IT-óriás részvényének tőzsdei árfolyamára. A részvényesek egyelőre tűrnek és nem avatkoztak be, de ki tudja, hogy ez meddig tart. Minden bizonnyal az egyre növekvő, több milliárd dolláros veszteség miatt előbb vagy utóbb hallatni fogják a hangjukat. Másrészt azt is igaz, hogy Mark Zuckerberg lépésére várnak, viszont az alapító-vezető szintén kivár és megpróbálja komoly intézkedés vagy reakció nélkül túlélni ezt az időszakot.

A menedzser a The Information tudósítása szerint azt mondta a munkatársainak, hogy a most lázadozó hirdetési ügyfelek előbb vagy utóbb visszatérnek majd a közösségi portálra. Hozzátette továbbá, hogy a bojkott sokkal inkább a hírnév és a partnerek körül forog, s a veszteségek ellenére kevéssé van gazdasági befolyása. Amiatt pedig, mert fennáll a veszélye annak, hogy az óriáscég elveszítheti a bevétele néhány százalékát, nem fogja megváltoztatni egyik irányelvüket sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Agyturbinikusz #45
  Talán a legegyszerűbben úgy lehetne ezt az egész kavalkádot megoldani, ha az elvárások, nem mennének egymással szembe, mert MO úgy akar élni mint a nyugat, de akkor is keleti katolikus rendszert akar. Ez nem fog menni sehogy sem, hiszen a nyugati életszínvonalnak az az ára, máshogy nem lehet elérni, csak ha szerencsés vagy nyersanyaggal például. Focival és lopással biztosan nem fog sikerülni a keresztény iskolák tanításai mellett.

  Hogy jön ez ide? Egyszerű, a nyugati társadalmak kizsákmányolással értek oda ahol vannak, de ugye a kizsákmányoltak most bajban vannak. Azokban az országokban amiket kizsákmányoltak, van munkaerő, erre rájöttek kizsákmányolók, ezert elkezdtek őket importálni, hiszen a helyiek a jólétben mar nem nagyon akarnak semmit csinálni.
  Es akkor most ott MO, Dolgozni nem akar, pl lásd a mennyi műveletlen kiskert van, mert az új generáció mar a nyugati világot szeretne, de ugye nincs meg a feltétel hozza, hiszen nincs semmi.
  A megélhetés egy vicc(Saját tapasztalat), aki ezt felismeri, az budos hazaáruló....Ja nem mert ugye hányan elmondtak mar a szavazó többségnek, hogy ez sehova nem vezet, de ugye elvtársak nem a kifli kicsi a pofatok nagy, és meg úgyis a kifli be tudta tömni a többségnek.

  Vagyis a döntéseitek hatása amikor vissza üt, akkor hirtelen mindenki más a hibás... az ausztrál a tömeggyilkos.... Legyen.
  Lehet azt mondani, az a hibás aki elment, de ugye ott lehetett volna tartani azokat az embereket, ha látják, elmozdul az egész valamilyen irányba. DE NEM, nem mozdult el, max BP-nek lett több lakosa olyan körülmények között ami nevetséges.
  10 ev távlatából kb semmi sem változott, vagyis helyesen döntöttem, és ezt fogja mondani a többség aki hátrahagyta.
  Akkor most mi a bajotok, ott a szép jó MO amire oly lelkesen szavaztatok, oly boldogak vagytok a migráns mentes, meleg mentes világotokban?
  Ja hogy a csipkerozsika álom nem működik, mert nem működhet....Csak ugye ezt nem lehet bevallani, hogy nem a másik a hibás, hanem TI magatok.
  Érdekes 0 ismeretséggel, gyakorlatilag elfogadott képzettség nélkül, kb 0 angol tudással érkeztem meg, 10 ev után, van szakmám, most veszek éppen házat, és kb Semmi bajom nincs a helyiekkel, nincs kit hibáztatnom azért mert minden így alakult.
  Ja hogy a szomszédom nem mérgezi meg a kutyámat, hanem megeteti, és vigyáz rá ha átmegy hozza, a főbérlőm megkérdezi miben segíthet, ilyen szar időszakban, és büszkén mondhatom neki, nincs szükségem segítségre, de segítek neki ahol tudok.... Folytathatom... csak nem értitek, ez az ára, másokat el kell fogadni, be kell fogadni, és értékelni a munkájukat.
  Ha esélyt adsz nekik, tudjak jobban járnak azzal, ha dolgoznak, mert tudjak milyen az ha nem tudnak dolgozni, és azt is tudjak milyen az ha nincsenek megbecsülve...

  Nagyon szomorú ez, mert olyan úton jutottak ide ahogy, és az oka annak, hogy el kellett hagyni az országukat az is szomorú, de ha megnézzük az okokat akkor világos miért is történt. A gyarmatosítók megbolygattak egy világot, aminek 1-2 generáció alatt kellett volna teljesen átalakulni... Szerinted ez sikerülhet, ha a magyar a mai napig a Trianon, és a történelem egyéb huncutságain lovagol?
  Nem...lehet soha nem is fog....
  Ugyan ez most a háborúba hajszolt országokban, a fegyvert el kell adni, a többi lényegtelen. Vagyis ki az oka az egésznek, csak nem a lenezett fehér ember? Nézd meg a Kína feltalálta a puskaport, mit tett vele? Megsúgom nem egymás kiirtására használták...
 • Agyturbinikusz #44
  Azért ebben van visszásság, mert az EU fehér és ember mehessen bárhová, de a többi ne.
  Az, hogy mi történt az AU őslakosokkal az tény, de nézd meg mi történik most.

  Kezdik visszakapni a földjüket, ezzel pedig a bánya vállalatok kénytelenek bevenniük őket a buliba.
  Amit a fehér ember még nem fogott fel, hogy nekik teljesen mást jelent a civilizáció.
  Azt azért érdemes tudni, hogy a kínai kb minden boltot megvett, az utolsó kis faluban is van indiai étterem, és ha elmész dolgozni legalább 1 ember a munkatársak közül afrikai.
  Nekem az előző helyen 3 afrikai kollégám volt, 10 iráni mert a tulaj az 2 török, 8 indiai, egyiptomi, kolumbiai, és a végén néhány angol származék.

  Mert azt kifejti a sok mulya, hogy a Bogan otthon ül a 3-5 gyermekkel meg az asszony társaságában. Ennyit a fehér felsőbb rendűsegrol.
  Nézd meg az angolokat, nem akarnak dolgozni mert az összes egyetemet végzett, de a WC kefe az már meghaladja a képességeit
 • dyra #43
  "Európa az európaiakhoz tartozik", a menekülteknek pedig vissza kellene menniük a saját hazájukba – mondta a Dalai Láma egy Malmöben tartott konferencián.

  "Fogadják őket, segítsék őket, oktassák őket. De Nekik végső soron a saját országukat kéne gyarapítaniuk."

  https://index.hu/kulfold/2018/09/14/dalai_lama_europa_az_europaiake_a_menekultek_menjenek_haza/

  A másik problémára nincs megoldás. Fiatal vagy általában kell a lové. Két választásod van ha egy átlagos magyar családba születtél. Gürcölsz mint apád - anyád és talán 50 éves korodra kifizeted egy kis panel vagy kisebb ház hitelét vagy még az se és ha nem örökölsz csoda lesz egy nyaralás évente. Közben a pofádba kapod mindig azért ennyi a lovéd mert nem tanultál eleget (mintha mindenki lehetne atomtudós).

  Vagy kimész nyugatra és segédmunkásként hazaviszel 1500 - 2000 Eurót / hó. Ha pedig szakmád van és jó is vagy benne a többszörösét.

  Ehhez képest nálunk a havi 1000 eurós bér már "jónak" számít.

  Egyéb szociális juttatásokról, kórház, iskola nem is szólva.

  Tudom ezek közhelyek de attól még igazak.

  Hatalmas probléma lesz az elvándorlás és, hogy nem születik elég gyerek. A végén kénytelenek leszünk beengedni migránsokat mert szó szerint lehet majd olyan problémánk, hogy nem lesz ki megsüsse a kenyeret.

  Persze a politikusaink jól élnek, nem is zavarják őket ezen problémák.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.07.08. 21:36:23
 • gosub #42
  Emlékszem volt próbálkozás, hogy a leválogatott migránsok nálunk maradjanak és várják hátha mégis majd sohaegyszer beengedjék németországba, angliába. Szerencsére nem jött össze.
  Azért az is csúnya dolog, hogy az adóból kiiskolázzák az embereket, szüleik felnevelik, finanszírozzák, mindezt a lesajnált szegény keleteurópai országokban. Majd a kész kiképzett, kitanított ereje teljében lévő munkaerő kislattyog és egy másik országban hasznosul a belé fektetett energia. Semmilyen kompenzáció nincs. Talán még nekünk kell megköszönni.
 • dyra #41
  Teljesen igazad van, válogatás van. Csak jók mehetnek a többi nem kell. A németek próbálkoztak el is indult a gettósodás. Nincsen semmilyen kötelezettség a nehéz gazdasági helyzetben lévő órszágokból gazdasági menekülteket befogadni. Nem is helyes. Kaparják ki magukat a szarból. Bár az is igaz, hogy ez azért nem sikerül mert

  1. Elszívják a jó munkaerőt
  2. Sok nagyhatalom jobb szeret a zavarosban halászni

  Vannak országok ahol már próbálkoznak a népszaporulat megállításával pl Egyiptom a két gyerekes család modellt erőlteti több - kevesebb sikerrel. De legalább felismerték, hogy nincs olyan jó területük ahol akár már a mostani populációt hosszabb távon fent tudnák tartani.
 • Sequoyah #40
  Az hogy szabadon hagyjak a szelsoseges/naci/rasszista embereket garazdalkodni Facebookon, az tekintheto vegulis reszrehajlasnak, de eppen ez az ami ellen probalnak tenni, mert az emberek donto tobbsegenek ez nagyon nem tetszik...
 • peterx #39
  Az agyelszívás is probléma, így gyakorlatilag a végtelenségig újra és újragenerálják a problémát, mert a helyben maradók meg szülnek még többet a semmire pótolni a kiesett munkaerőt. S ez a liberós képmutatás is csak addig fog működni amíg a saját országukat is nem vágják taccsra onnantól a néhány élhetetlen helyből csinálnak az egész bolygóból egy élhetetlen helyet néhány évtized alatt.. ha nem fog tudni egy gazdag ország se többet segélyezni/befektetni a helyben lévő migránsok ellátása miatt akkor az eddig is élhetetlen helyeken gyakorlatilag teljes éhenhalás várható. Így tesznek "jót" a mi derék liberálisaink hogy a kis lelkük megnyugodjon. Az hogy közbe bedöntik a világot (hosszútávon) az már nem az ő problémájuk...
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.07.08. 15:44:33
 • gosub #38
  Meglepődve olvasom, hogy Ausztrália lakosságának 92%-a európai fehér ember, hát na! Válogatva engedik be az embereket, nem ám akárkiket csak a képzetteket, elsősorban európaiakat és ázsiaiakat. Ezt szokták agyelszívásnak nevezni, egy társadalom lefölözése, no meg azért némi rasszista jellege is van. Dél-Afrikából a 80-as, 90-es években fehéreket engedték átjönni. Nem a munkanélkülieket, hanem pilótákat, katonákat, orvosokat, mérnököket... Az őslakosságot 40 évvel ezelőttig nem is igen vették emberszámba, nem szerepeltek a népszámlálásokban. Számuk folyamatosan csökken, életterüket kisajátítják, megpróbálják rákényszeríteni őket a nyugati életmódra, mert liberális módon csak az elképzelhető...
  A nincstelen, teljesen képzetlen, analfabéta, vallási fanatikus, dolgozni túlzottan nem akaró közelkeletiektől és afrikaiaktól egyenlőre nagyon ódzkodnak migránsokat befogadni. Vagyis akiket ránk akarnak kényszeríteni. Számukra zárva vannak a szabadság kapui, esetleg haleledelnek jók. Pedig lenne hely bőven, még úgy is, hogy az ország jelentős része lakhatatlan.
  A világ egyik leggazdagabb országa Ausztrália, hellyel bőven rendelkezik és 10e (alaposan kiválogatott) embert tud befogadni. Ilyen lakossági arányban a nyugati világnak évi 500e embert kellene befogadni, ami talán meg is van, pedig nem élnek mind olyan jól és kiváltságokkal mint az ausztrálok. De mindez hol van az évi 80 millió éhezésbe születettől?
  Utoljára szerkesztette: gosub, 2020.07.08. 15:27:12
 • peterx #37
  Igen, érdekes mindig csak a fehér emberen kérik számon a rasszizmust.. valahogy a kínaiakon japánokon vagy bármelyik ázsiaiak lakta országban egy szót nem szólnak h ugyan miért nincs több fekete meg arab, miért nem elég diverzek.. ja és afrikában sem kérik számon a feketéknen h miért nincs elég fehér ember köztük, vagy ázsai, latin, stb. vicc az egész!

  A fene nagy demokráciában és szabadságban mintha szándékosan problémát akarnának generálni a társadalomban (ami amúgy se problémamentes sehol a világon), mert unatkoznak és sivár az életük.. vagy épp szavazat importálás folyik. Csak ezek a barmok azt felejtik el hogy pl. a muszlimok saját pártokat fognak majd alapítani ha elegen lesznek nyugat EU-ban aztán majd a libsik lesznek legjobban meglepődve ha ők lógnak először kötélen a saria által, mert épp Prájdoltak.. :D
  Utoljára szerkesztette: peterx, 2020.07.08. 13:48:10
 • gosub #36
  Igazad lehet. Megkérdezném tőlük, van e itt magyarországon probléma? Biztosan látnának nem egyet. És hogy ez a rengeteg probléma elég e? Biztosan bőségesen elégnek látnák a problémákat. Akkor mi a jó büdösnek kellene például a török-kurd problémát idetelepíteni? Lásd Bécs, Köln, Bonn... A szír, irak, afgán problémákat minek kellene még ide engedni? A ruanda, kongó, tuszi... problémákat miért kellene ide importálni? Ezek szerint még sincs elég púp a hátunkon? Annyira jól élünk, hogy jöjjenek nyugodtan, majd megoldjuk itt más országok népek évszázados, évezredes konfliktusait, sőt még jobban fogunk élni! Hiszem azt ha majd a p1na dalol. Még ausztrália is simán a tengerbe löki akikre épp nincs szüksége. A nagy liberalizmusban mindenki nekünk akarja diktálni hogyan éljünk.