Berta Sándor

52 millió dollár kártérítést fizet moderátorainak a Facebook

Az összegből az egykori és a jelenlegi munkatársak egyaránt részesednek.

Régóta ismert, hogy pszichikai problémákkal küzdenek a tartalomtörlők, akik úgy érzik, hogy nem támogatják őket megfelelően. Egyáltalán nincsenek pszichológiai szempontból felkészítve arra, amivel egész nap minden egyes percben szembesülnek. Sokan számoltak be stresszről, túlterhelésről és átláthatatlan leírásokról, ráadásul úgy érezték, hogy a problémáikkal egyedül hagyják őket és nem kapnak segítséget sem. 2018 szeptemberében egy volt tartalomtörlő beperelte az óriáscéget. Selena Scola kártérítést követelt és azt állította, hogy a munkája óta poszttraumás stressz szindróma (PTSD) tüneteitől szenved, mindezért pedig a társaságot tette felelőssé, amely nem készítette fel megfelelően a feladatára és azzal járó stresszre, a pszichológiai támogatás elégtelen, valamint úgy vélte, hogy a biztonsági intézkedések is hiányosak voltak.

Most kiderült, hogy a Facebook kész 52 millió dollár kártérítést fizetni a volt és a jelenlegi tartalomtörlőknek. Steve Williams, az érintett felpereseket képviselő ügyvéd közölte, hogy rendkívül örülnek annak, hogy a vállalat együtt dolgozik velük és egy példátlan segélyprogramot indított az alkalmazottai számára. E dolgozók munkája néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, a tevékenység által okozott károk valósak és nagyon súlyosak lehetnek.

A társaság vállalta, hogy hajlandó minden tartalomtörlőnek ezer dollárt fizetni, de az egyes személyek a diagnózisuk súlyosságától függően akár nagyobb összeget is kaphatnak. A probléma 11 250 egykori és jelenlegi moderátort érint. Emellett a Facebook a jelenlegi tartalomtörlőknek az eddiginél nagyobb pszichológiai segítséget akar nyújtani, többek között tanácsadás és terápiák formájában. A társaság ígéretet tett arra is, hogy a mostani tartalomtörlők munkáját új eszközök bevonásával akarja megkönnyíteni. Ezáltal lehetővé válhat, hogy a tartalmak megtekintésekor automatikusan le lehessen tiltani az audiosávokat, a felvételek pedig fekete-fehérben lesznek megmutatva, hogy így lehessen csökkenteni a zavaró hatásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #3
    "aki viráglelkü azt válasszon más állást,ilyen egyszerű"
    Nem ők viráglelkűek, hanem - ha valóban kibírod! - inkább te vagy pszihopata. Nézegess ilyeneket néhány órát, és utána dumálj: BestGore.com, GoreGrish.com, TheYNC.com stb.
  • Frekvency #2
    na elmennek a faszomba a sok homár...aki viráglelkü azt válasszon más állást,ilyen egyszerű. Na félj én bírnám a stresszt, abban nem lenne hiba!
  • gombabácsi #1
    bakker én meg 20 éve ingyen fórumozok és jobbítom a világot!
    :)))