• Agyturbinikusz
    #45
    Talán a legegyszerűbben úgy lehetne ezt az egész kavalkádot megoldani, ha az elvárások, nem mennének egymással szembe, mert MO úgy akar élni mint a nyugat, de akkor is keleti katolikus rendszert akar. Ez nem fog menni sehogy sem, hiszen a nyugati életszínvonalnak az az ára, máshogy nem lehet elérni, csak ha szerencsés vagy nyersanyaggal például. Focival és lopással biztosan nem fog sikerülni a keresztény iskolák tanításai mellett.

    Hogy jön ez ide? Egyszerű, a nyugati társadalmak kizsákmányolással értek oda ahol vannak, de ugye a kizsákmányoltak most bajban vannak. Azokban az országokban amiket kizsákmányoltak, van munkaerő, erre rájöttek kizsákmányolók, ezert elkezdtek őket importálni, hiszen a helyiek a jólétben mar nem nagyon akarnak semmit csinálni.
    Es akkor most ott MO, Dolgozni nem akar, pl lásd a mennyi műveletlen kiskert van, mert az új generáció mar a nyugati világot szeretne, de ugye nincs meg a feltétel hozza, hiszen nincs semmi.
    A megélhetés egy vicc(Saját tapasztalat), aki ezt felismeri, az budos hazaáruló....Ja nem mert ugye hányan elmondtak mar a szavazó többségnek, hogy ez sehova nem vezet, de ugye elvtársak nem a kifli kicsi a pofatok nagy, és meg úgyis a kifli be tudta tömni a többségnek.

    Vagyis a döntéseitek hatása amikor vissza üt, akkor hirtelen mindenki más a hibás... az ausztrál a tömeggyilkos.... Legyen.
    Lehet azt mondani, az a hibás aki elment, de ugye ott lehetett volna tartani azokat az embereket, ha látják, elmozdul az egész valamilyen irányba. DE NEM, nem mozdult el, max BP-nek lett több lakosa olyan körülmények között ami nevetséges.
    10 ev távlatából kb semmi sem változott, vagyis helyesen döntöttem, és ezt fogja mondani a többség aki hátrahagyta.
    Akkor most mi a bajotok, ott a szép jó MO amire oly lelkesen szavaztatok, oly boldogak vagytok a migráns mentes, meleg mentes világotokban?
    Ja hogy a csipkerozsika álom nem működik, mert nem működhet....Csak ugye ezt nem lehet bevallani, hogy nem a másik a hibás, hanem TI magatok.
    Érdekes 0 ismeretséggel, gyakorlatilag elfogadott képzettség nélkül, kb 0 angol tudással érkeztem meg, 10 ev után, van szakmám, most veszek éppen házat, és kb Semmi bajom nincs a helyiekkel, nincs kit hibáztatnom azért mert minden így alakult.
    Ja hogy a szomszédom nem mérgezi meg a kutyámat, hanem megeteti, és vigyáz rá ha átmegy hozza, a főbérlőm megkérdezi miben segíthet, ilyen szar időszakban, és büszkén mondhatom neki, nincs szükségem segítségre, de segítek neki ahol tudok.... Folytathatom... csak nem értitek, ez az ára, másokat el kell fogadni, be kell fogadni, és értékelni a munkájukat.
    Ha esélyt adsz nekik, tudjak jobban járnak azzal, ha dolgoznak, mert tudjak milyen az ha nem tudnak dolgozni, és azt is tudjak milyen az ha nincsenek megbecsülve...

    Nagyon szomorú ez, mert olyan úton jutottak ide ahogy, és az oka annak, hogy el kellett hagyni az országukat az is szomorú, de ha megnézzük az okokat akkor világos miért is történt. A gyarmatosítók megbolygattak egy világot, aminek 1-2 generáció alatt kellett volna teljesen átalakulni... Szerinted ez sikerülhet, ha a magyar a mai napig a Trianon, és a történelem egyéb huncutságain lovagol?
    Nem...lehet soha nem is fog....
    Ugyan ez most a háborúba hajszolt országokban, a fegyvert el kell adni, a többi lényegtelen. Vagyis ki az oka az egésznek, csak nem a lenezett fehér ember? Nézd meg a Kína feltalálta a puskaport, mit tett vele? Megsúgom nem egymás kiirtására használták...