Berta Sándor

Kiszűrné a csaló kereskedőket az Amazon

A kereskedelmi óriáscég videokonferenciákat alkalmaz a célra.

Az Amazon menedzsmentje megunta, hogy számos független kereskedő csal a rendszerében, ezért úgy döntött, hogy igyekszik kiszűrni a renitenseket és a partnerei kötelesek a személyazonosságukat digitális beszélgetések során igazolni.

Az elképzelések alapján az eladóknak a közeljövőben készen kell állniuk arra, hogy interjúk keretében bizonyítsák be, hogy azok, akiknek mondják magukat és nem folytatnak semmilyen illegális tevékenységet, főleg pedig nem csalók. A konszern részben a koronavírus-járvány, részben az esetleges nagy távolságok miatt döntött a videokonferenciák megtartása mellett.

Az Amazon egyik szóvivője hangsúlyozta, hogy a becsületes vállalkozók számára biztosítani kell, hogy problémák nélkül létrehozhassák a partnerfiókjukat és elindíthassák a tevékenységüket. De ezzel párhuzamosan ki kell szűrniük a csalókat és blokkolni a tevékenységüket. Könnyebb lesz beszélniük a potenciális kereskedőkkel, viszont a nem hiteles partnereik sokkal nehezebben tudnak majd elbújni előlük.

Az Amazon az új azonosítási módszert már az év eleje óta teszteli és eddig a személyes vagy a digitális interjúkon körülbelül 1000 amerikai egyesült államokbeli, brit, japán és kínai kereskedőnek és eladónak kellett megjelennie. A koronavírus-járvány miatt azonban a jövőben elsősorban a digitális egyeztetések kerülhetnek majd előtérbe. A társaság egyébként különösen a kínai eladókat veszi górcső alá. Számos kereskedőnél felmerült ugyanis a gyanúja annak, hogy tiltott módon, magánhálózatokon keresztül több fiókot is létrehoztak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mp3pintyo_sg #3
  Ez valami vicc? Napi szinten futok bele olyan ajánlatokba amikor egy cég/személy 3-szor is feltesz valamit az Amazon mint eladó árának 40, 50, 60%-áért. A hülye nem látja azon, hogy az kamu. Ehhez nem kell csevegni senkivel.
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  "Arról nem is beszélve hogy most már ha a csalónak átutaltad a pénzt akkor tovább tudja utalni úgy egy másik számlára, mintha te tennéd. Ilyenkor a Paypal sem tud mit kezdeni"

  Azt hittem heteket kell várnia, mire megkapja Paypal-tól. :O
 • monk00 #1
  "Számos kereskedőnél felmerült ugyanis a gyanúja annak, hogy tiltott módon, magánhálózatokon keresztül több fiókot is létrehoztak"

  Ezt nálunk is csinálják. Jófogás, hardverapro, használtalma, stb... Még youtube, és tweechen saját magukat dicsérik állprofilokról. Hamis lájkokkal, meg hamis pozitív értékelésekkel próbálnak félre vezetni. Sőt még hardveraprom. 2-3 éve olyanba is belefutottam, hogy valaki eladta az évek alatt több száz pozitív érékelésű profilját, és csak a szerencsén, meg a megérzésemen múlott hogy ne vegyenek le rólam több százezer forintot. Mert ugye aki évek alatt fent van, és egyfojtába csak pozitív visszajelzéseket kap, annak minden félelem nélkül utalsz előre. Csak hát pár olyan kérdés merült fel, amiből leszűrtem, hogy valami nem stimmel. Aztán ki is derült hogy a régi motoros megbízható profil mögött már nem ugyanaz az ember ül. Ebayen meg százszor rosszabb. Ott is ezt csinálják. Hamis profilokról, nem létező kereskedelmet fojtatnak le, látszólagosan. És így saját magukat értékelik fel pozitívan. Meg az eredeti megbízható régi tulajdonosok, jó pénzért el is adják a profiljaikat, nem törődve azzal hogy aki megveszi, az csalásra fogja majd használni. Szóval a pozitív értékelés, meg hogy valaki évek óta megbízható tagnak tűnik, még nem jelent semmit. Persze nagyobb részben azért számít az értékelés. Én csak azt mondom hogy egyre több ilyenbe lehet belefutni. Vigyázni kell, mert Paypal sem annyira megbízható már mint régen. Arról nem is beszélve hogy most már ha a csalónak átutaltad a pénzt akkor tovább tudja utalni úgy egy másik számlára, mintha te tennéd. Ilyenkor a Paypal sem tud mit kezdeni