Berta Sándor

Tartalmakat terjeszthet az Apple platformjain az Amazon

A két társaság megállapodást kötött egymással.

Az Apple engedélyezte az Amazon számára, hogy a különböző platformjain elérhetővé tegye a filmjeit és a filmsorozatait, ráadásul mindezt úgy teheti meg, hogy nem kell - az egyébként megszokott gyakorlat szerint - külön összeget fizetnie a kaliforniai óriáscég számára. A szerződést ugyanakkor feltételekhez kötötte az Apple.

Az új egyezség azután vált ismertté, hogy az Apple platformjaira elérhető Amazon Prime Video alkalmazásban megjelent egy új opció. A módosítás azt eredményezte, hogy a jövőben a felhasználók akár közvetlenül az iPhone, az iPad és az Apple TV készülékeken is megtekinthetik vagy kikölcsönözhetik a kereskedelmi társaság által készített vagy forgalmazott játékfilmeket és televíziós sorozatokat.

Az Apple az amerikai sajtóorgánumokhoz eljuttatott közleményében rámutatott, hogy a prémium előfizetéses videoszolgáltatások számára külön lehetőséget kínál arra, hogy közvetlenül értékesíthessék a tartalmaikat. A programban a Vivendihez tartozó Canal+ már 2018 óta részt vesz. A vállalat képviselőivel különleges megállapodást kötött az Apple. A Canal+ vállalta, hogy az Apple-TV hardverét beltéri egységként értékesíti az ügyfeleinek.

A programhoz egy ideje csatlakozott az Altice One és most az Amazon is. Csak ez a három partner használhatja a saját fizetési módszereit az Apple platformjain a videók értékesítése során. A lehetőségért cserébe a cég a szolgáltatásainak és a megoldásainak az átfogó integrálását várja el. Ez utóbbi kiterjed az Apple-TV és a tvOS-alkalmazásra, valamint az univerzális tartalomkeresésre, az AirPlay 2 stream-protokollra és a Siri támogatására. Továbbá a szolgáltatóknak lehetőség szerint az Apple Single- és Zero-Sign-On eljárásait is integrálniuk kell a rendszereikbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!