Berta Sándor

Kiterjesztett valóság szemüveg a Lenovótól

Az eszközzel együtt új márkanév is érkezik a piacra.

A kínai vállalat bejelentette, hogy ThinkReality A6 néven piacra dobja az első kiterjesztett valóság szemüvegét, amelynek megalkotását a HoloLens inspirálta. Bár a két készülék külsőre hasonlít egymásra, de az alkalmazott technikában különböznek egymástól. A megoldások egy része ráadásul a terméken kívülre került.


A beépített két kijelző 1080p felbontást kínál, ugyanakkor az átlós látómező csak 40 fokos. A Lenovo egy hordozható miniatűr számítógépet csomagol a szemüveg mellé. A gép fő eleme egy Snapdragon 845 típusú processzor és a 2017 augusztusában bejelentett Intel Movidius gépi tanulási chipset. A külső egység USB Typ-C csatlakozón keresztül köthető össze a 380 gramm súlyú szemüveggel. A csomag része még egy hordszíj, amelynek a segítségével a miniatűr számítógép akár a csípőn is viselhető. Az eszköz operációs rendszere az Android, ettől függetlenül a vállalati ügyfelek számára ugyanúgy érdekes és hasznos lehet, mint a Windows operációs rendszerrel szerelt konkurens modellek.

A Lenovo egyelőre nem árulta el, hogy konkrétan milyen feladatok elvégzésére fogják használni a Movidius chipet, miként azt sem, hogy a ThinkReality A6-nak pontos mennyi lesz a bevezető ára. Az új termék várhatóan a harmadik negyedévben jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!