Berta Sándor

Snapdragon processzorra épülhet az új HoloLens

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az eszköz új generációja már nem az Intel egyik processzorát használja majd.

A Neowin számolt be arról, hogy az új HoloLens szemüveg nem az Intel valamelyik CPU-jára, hanem a Qualcomm Snapdragon 850 típusú chipjére fog épülni. A HoloLens 2-t egyébként az eredeti tervek alapján elvileg még az idén be kellett volna mutatni, de a megjelenési időpontot 2019 első negyedévére halasztották.

A HoloLens esetében a nyers processzorerő nem számít rendkívül fontosnak, ezt támasztja alá, hogy az első generációs modellekben még Intel Atom CPU dolgozott. Az alkalmazott processzornál sokkal fontosabb ugyanis a Microsoft saját fejlesztésű Holografikus Processzor Egysége (HPU), amely a valódi munkát végzi. A HPU-t tavaly júliusban jelentette be a társaság.

A redmondi konszern egy ideje nyíltan beszél a HoloLens 2-ről. Alapkövetelmény, hogy a készülék mindig online és hálózatba kötött kell legyen - ezek egyébként az ARM-PC-kre jellemző tulajdonságok is. További újdonság lesz a nagyobb látószög, a hologramok grafikai minősége is javulni fog, ugyanakkor az új eszköz kompaktabb, könnyebb és kényelmesebb lesz. A HoloLens 2 olcsóbb lesz az első generációs modelleknél, és exkluzív módon a professzionális környezetben való felhasználásra tervezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!