Berta Sándor

Titkos információkat találtak Londonban egy USB-kulcson

A londoni Heathrow repülőtér biztonsági terveit tartalmazó adathordozóra egy járókelő lelt rá egy parkban.

Miután az illető hazaért, megdöbbenve vette észre, hogy a pendrive 2,5 gigabájt adatot tartalmaz a londoni Heathrow repülőtér biztonsági intézkedéseiről. Az információk jelentős része szigorúan titkos volt. A 76 feljegyzésben precízen szerepelt többek között, hogy milyen módon kell védeni a légikikötőben II. Erzsébet brit királynőt és más diplomatákat. Emellett elolvasható volt azon személyek listája is, akik mentesülnek a biztonsági átvilágítások alól és az USB-kulcson szerepelt az a térkép, amelyen az összes felszerelt biztonsági kamerát feltüntették. Szintén a tartalmak között voltak a Heathrow repülőtér területén alkalmazott radarrendszerek kézikönyvei.

A járókelő eljuttatta az adathordozót a Sunday Mirror újságnak, amely azután tájékoztatta a légikikötő illetékeseit és visszaadta nekik az eszközt. Az egyelőre nem derült ki, hogy a tárolt adatok melyik évből származtak, de a The Register rámutatott arra, hogy az anyagokban található kategóriák és besorolások közül például a "confidential"-t már néhány éve nem használják a Heathrow esetében.

A repülőtér üzemeltetői igyekeztek csökkenteni az eset jelentőségét. Állításuk szerint biztosak abban, hogy a Heathrow biztonságát nem veszélyeztetik a kiszivárgott információk, de belső vizsgálatot indítottak annak megakadályozására, hogy ilyesmi a jövőben újra ne történhessen meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Matskassy #3
    Majd megtudjuk, amikor már kielemezték az oroszok, és eljött a megfelelő pillanat a bevetésére.
  • Skylake #2
    Basszus, tölthette volna a leaks-ra, vagy torrentezhette volna széjjel. Tökre érdekeltek volna ezek a biztonsági protokollok.
  • Tetsuo #1
    Tipikus Anglia.