Berta Sándor

Informatikus hiánytól szenved Európa

Most a statisztikusok is megerősítették a régóta ismert tényt: a vállalatok szerte az Európai Unióban komoly munkaerőhiánnyal küzdenek.

Az Európai Unió Statisztikai Hivatalának (Eurostat) adatai alapján a vállalatok 41 százalékának komoly problémát jelent, hogy feltöltsék a szabadon lévő IT-állásokat. A jelentésük azért fontos, mert erre a szervezetre támaszkodva születnek döntések az Európai Parlamentben és a Bizottságban, jelentésük alapján hoznak meg fontos szabályozási és támogatási határozatokat. A legnagyobb gondokkal a cseh (66 százalék), a szlovén (63 százalék), a luxemburgi és az osztrák (egyaránt 61 százalék), a belga (59 százalék), az észt (58 százalék) és a holland (57 százalék) vállalkozások küzdenek. A jelenség legkevésbé a spanyol (17 százalék), a görög (28 százalék), a lengyel és az olasz (31 százalék) és a portugál (32 százalék) cégeket érinti.


A lakosság arányait tekintve Finnországban él a legtöbb informatikus

Tavaly az Európai Unióban 8,2 millió ember vallotta magát informatikusnak, ez az összes foglalkoztatott 3,7 százaléka. Ezen belüli felosztást nem végeztek, azaz egybesorolták a programozókat, rendszergazdákat és a távközlési ágazat szereplőit. Ezen a területen elsősorban férfiak dolgoznak, 2016-ban az arányuk 83,3 százalék volt, kétharmaduk legalább a diplomáig eljutott. Az összes foglalkoztatott IT-szakember fele három állam, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország között oszlott meg. Nagy-Britanniában 1,6 millió, Németországban 1,5 millió, míg Franciaországban 1 millió ilyen személy dolgozott.

Az összes foglalkoztatottat tekintve Finnországban (6,6 százalék) és Svédországban (6,3 százalék) volt a legmagasabb az IT-szakemberek aránya. A harmadik helyen Észtország (5,3 százalék), a negyediken Nagy-Britannia (5,1 százalék), míg az ötödiken Hollandia (5 százalék) volt. A legkisebb arányt Görögországban (1,4 százalék), Romániában (2 százalék), valamint Cipruson és Lettországban (egyaránt 2,2 százalék) mérték.


Ez az ágazat a fiatal diplomás férfiak szakmája

2011-hez viszonyítva tavalyra az IT-munkások száma és az összes foglalkoztatotton belüli aránya Észtországban, Franciaországban, Németországban, Portugáliában, Finnországban, Bulgáriában, Horvátországban és Magyarországon nőtt a leginkább. Európai uniós szinten a szakemberek száma ebben az időszakban 1,8 millióval nőtt, míg az összes foglalkoztatotton belüli aránya 3 százalékról 3,7 százalékra emelkedett.

A nők súlyosan alulreprezentáltak az ágazatban, leginkább Szlovákiában, ahol 10 százalék alatti az arányuk, de itthon is 86,9% férfi. Az ágazatban zömében 35 év alattiak dolgoznak, alig néhány (főképp északi) ország van ahol nem a fiatalok vannak többségben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #24
    Itt vagyok szívesen vállalnék bármilyen informatikai munkát! 10 évig informatikusként dolgoztam. De mégse találok.... Olyan elvárásokat támasztanak amikre senki nem felel meg, hát jó hogy hiány van. Kb. ugyan az, hogy keresek kőművest, aki 3 nyelven beszél (hindi, ukrán, arab) és nagyon jól süti a bejglit, meg programoz jáva nyelven. Ezek szerint az ilyenben is hiány van! Pedig mennyi ilyen kéne! Ha olyan elvárásokat támasztunk amikre senki nem felel meg hát jó, hogy hiány van belőle. De ez nem a valóságot tükrözi! Fel kéne venni, aki van és akkor nem lenne hiány!
  • ostoros #23
    Azért szenved "informatikus hiánytól" meg egyéb munkaerő hiánytól Európa, mert nem hajlandóak a cégek arra, hogy ODAKÖLTÖZZENEK ahol a munkaerő van. Inkább behozzák a csórót 1000 kilométerről, és lenyomják vele a béreket, ami persze a helyi lakosságot még inkább kinyomja a munkából, mert annyiért nem vállalják.

    A legperverzebb és ostobább liberális mantra a "társadalom mobilitása" szöveg. Ezzel termeljük Angliának az orvosokat, Németországnak a mérnököket, Budapestnek pedig a vidék a szakmunkásokat. Magyarországnak és Európának nem társadalmi mobilitásra van szüksége, hanem a tőke mobilitására! Ha 10 ezer kilométert képes költözni egy cég a munkaerőért, akkor legyenek képesek 200 km-re!

    Ez a hozzáállás hozza létre a gettókat. Ez ürít ki egy területet, amíg csak a legalja népesség marad ott, és gettósodik az egész terület.
  • lammaer #22
    Szerintem túltolod.

    EGYETLEN idegen nyelv kell az informatikusnak, ez pedig az ANGOL.
    EGYETLEN kurrens programnyelv közepes szintű ismerete elegendő (ez legyen java, vagy .net) + a programozáshoz tartozó buzzwordökben való jártasság (design patterns meg egyebek), és kész.

    Innentől kezdve nem kell külföldre menni ahhoz hogy bőven a magyar átlagfizetés (hvg szerint ez brutó 300K, mondjuk ezen még én is meglepődtem) felett keress itthon, 8 óra kényelmes munkával.

    A kulcs az, hogy tapasztalatom szerint nem magyar kiscégeknél kel nézelődni (ahova valóban polhisztorokat meg mindeneseket keresnek), hanem egy külföldi multinál kell bekopogni.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.23. 12:35:14
  • lammaer #21
    Átlagos emberek miért beszélnének el egymás mellett?

    Nálam az átlagos azt jelenti hogy nem funkcionális analfabéta, képes olvasni/írni/beszélni és FELFOGNI az elhangzott gondolatokat. Plusz ahogy kihangsúlyoztam is a csapatjétékra képes embereket állitottam szembe az ultimat, 7/24 szuperkoderrel. A csapatjátékosba pedig benne van ez eggyütműködés és a kommunikáció képessége :)


    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.23. 12:30:15
  • Relixo #20
    Azért ez a cikk is elég megtévesztő az átlag massza társadalmi rétegnek...
    Amit ők látnak eme kis írásból az az Informatikus hiány szöveg rész.
    Arról viszont már a kutya sem beszél,hogy olyan "Informatikus" hiány van aki tud programozni legalább 4 fajta program nyelven emellett beszél legalább 2 idegen nyelvet a sajátján kívül és ért a hardver részhez ugyanúgy mint a hálózat üzemeltetéshez is cisco szinten.
    Na most a "vadparaszt"(tisztelet a kivételnek) magyar vérben forgó szemmel mondja mindenkinek,hogy menjen informatikusnak mert az marha jó szakma és kapkodnak majd érted...holott rohadtul nem!
    Kikerülsz az iskolából az első probléma a szakmai tapasztalat hiánya lesz, mert 3-5 év amit követelnek a gyökér HR-sek normális munkahelyeken tehát már pályázni se fogsz tudni. Emellett ha én beszélek aktívan 2 nyelvet akkor elmegyek tolmácsnak vagy fordítónak és sokkal kényelmesebb stresszmentesebb életem lesz mint agyon hajszolt informatikusként.
    A többi réteg hülyeséget amik az ilyen informatikának hívott állásoknál jellemzőek ne is említsem. Szóval a cégek mindig is informatikus hiánnyal fognak küzdeni mindaddig amíg robot kell nekik nem pedig ember az adott feladatra a sok béna HR-s majom meg nem tudja leszűrni ki lenne jó az adott feladatra mert ők olyan hülyeségekkel vannak elfoglalva,hogy hogyan képzelem el magam a cégnél 10 év múlva, vagy éppen hány ablaka van az országháznak és mennyiért mosnám le őket neki? (igen ezek tényleg feltett állásinterjús kérdések)
    A szakmai részhez meg fingjuk nincs és lóf@szt se értenek hozzá, arról nem beszélve,hogy ha kocka vagy már alapból lenéznek érte pedig a kockák az igazi jó munkaerők.
    Utoljára szerkesztette: Relixo, 2017.07.21. 17:45:22
  • szoftos #19
    3 atlagos ember elbeszel egymas mellett, nem kepesek egy iranyba haladni. egy jol dokumentalt/felosztott kod magaert beszel, az utanam jovo konnyen erteni fogja.

    ez persze mindig tradeoff, de nekem nincs kedvem 3 ember felett managerkedni csak azert hogy egy kozepszeru amde allitolag karbantarthato dolgot hozzunk letre. lattam mar olyat amit 5 ember 'tartott karban', az lett a vege hogy ujra kellett irni.

    izlesek es pofonok, ez az en utam, es eddig jol bevalt.
    Utoljára szerkesztette: szoftos, 2017.07.21. 16:52:16
  • lammaer #18
    Én nem a HRben látom a problémát, a HRes az olyan mint a reklámszakember - egy mosópor reklámot készitő embernek se kell tudnia miből áll össze az OMO, az a vegyész dolga... :)

    A managementtel van inkább a probléma, sajnos ahogy emelkednek felfelé az emberek a ranglétrán, úgy távolódnak el egyre jobban a valóságtól, nem egy olyan dolgozó kollégát láttam, aki ahogy kapaszkodott felfelé a ranglétrán szabályosan elhülyült.

    Melósként pl triviális hogyha némi csúszás van, akkor +2 az adott területben járatlan fejlesztő hozzáadása a projekthez nem hogygyorsítja a projektet hanem inkább hátráltatja,lelassitja. Namost, ezt az emberek akik vezetői posztra kerülnek már "elfelejtik", náluk ha 1 nő 9 hónap alatt ki tud hordani egy terhességet akkor logikus hogy 9 nő ugyanezt megcsinéálja 1 hónap alatt.

    A másik kedvenc terület a "non financial motivation" - amint vki olyan pozícióba kerül hogya pénzről kell döntenie, hirtelen előveszi ezt a kártyát, hogy a pénz az nem is fontos, sokkal fontosabbak a nem pénzügyi motivációs tényezők... igen, helyük van azoknak is, de amig a tescoban Azért nem adnak kenyeret hogy megmutatom milyen szép badget kaptam a céges weboldalon, addig az elsődleges tényező a pénz. Sztem. Csak értesd meg ezt a managerrel aki azután kapjaa bónuszt hogy mennyit spórol a dolgozókon :)
  • lammaer #17
    Azért érdemes elgondolkodni a megrendelő szempontjából is. Értem hogy one man army és mindenhez értesz (vagy nem :D), de mi van akkor ha történik veled valami, lebetegszel, vagy egyszerűen csak nem érsz rá karbantartani / fejleszteni azt a projektedet amit mondjuk 1 évvel ezelőt készitettél, de most éppen "annyi a munka ezzel a ket projecttel hogy meghalni sincs idom"...

    A szuperember jó dolog, de én azt avonalat képviselem hogy inkább 3 átlagos ember mint 1 mindentudó szupermen, akivel ha BÁRMI történik vége a dalnak. Ezekre nem lehet épiteni normális méretü projektet, de urambocsá még egy számlázó szoftvert se.

    Szóval emiatt a csapatjáték igenis fontos, és az erre való alkalmasság illetve a hozzá tartozó skillek - amelyek ugyanúgy tanulhatóak mint bármilyen ITs skill - legalább annyira lényegesek az ITben mint az hogy éppen most otthon vagy a legujabb buzzwordök által leir trendekben.

    (ne vedd kérlek személyesre, nem neked szántam, csak az elitista szuperprogramozó képét szereném árnyalni - a jó ITs nem feltétlenül csak az a kategória amit te képviselsz).
  • Kara kán #16
    Nem informatikusokban van itt hiány, hanem intelligens HR-esekben, ugyanis a mostaniak a hülyéket felveszik, az okosokat meg nem.

    Ja, és ezt úgy írtam, hogy még nem olvastam el a hozzászólásaitokat. :-D
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.07.21. 14:58:28
  • szoftos #15
    > Az OKJ-s informatikus ha önszorgalomból programozni is kezd, akkor azokat a hibákat sorban bele teszi a programjába, amit az iskolában a programozó megtanult, hogy ne tegye!!!

    Kevered a szezont a fazonnal. az IT oktatas sosem arrol volt hires hogy kepes volt lepest tartani magaval a technologiaval.

    az en tapasztalatom sokkal inkabb az, hogy azok az emberek akiket a szakma tenyleg erdekel (es nem csak a penz miatt csinaljak), azok folyamatosan turjak a forumokat es keresik a jobb megoldasokat, valamint fejlesztik magukat programozastechnikailag is.

    ez utobbi emberek (magam is pelda voltam ra) nem mennek egyetemre, hanem inkabb elvegeznek egy fel-diplomat ado OKJ-s tanfolyamot hogy papirjuk is legyen rola, ha kene. nincs toltelek tantargy, nincs szopatas azert hogy a tanar az authoritasat villogtathassa masok felett.

    az en tapasztalatom (20+ ev) sokkal inkabb az hogy nem az oktatas hataroz meg egy embert, hanem az hogy erdekli-e amit csinal, vagy csak a penz. valamint, azok az emberek akik 'felsooktatasi' intezmenybol jonnek, oket arra kepzik ott ki hogy hogyan kell magolni, toltelek targyak, felesleges informaciok amiket a szakmajuk soran sosem fognak hasznalni. ezzel szemben a magam fajtat az elet nevelte/neveli, es mi a valos kihivasokra vagyunk felkeszulve.
    Utoljára szerkesztette: szoftos, 2017.07.21. 12:30:34