Berta Sándor

Kis- és közép­vállalkozások digitalizálását támogatnák

A projektet Németország és Franciaország karolta fel, összesen 150 millió euróval támogatják 30 ezer vállalat IT-fejlesztését.

A SPIEGEL értesülései alapján az Európai Unió két meghatározó állama úgy döntött, hogy 150 millió eurót fektet be egy a kis- és a középvállalkozások digitalizálását támogató programba. A két ország az elképzelés megvalósításában komoly segítséget kap majd az Európai Beruházási Banktól. A projekt részleteiről a héten egyeztetnek a résztvevők a német-francia minisztertanács párizsi ülésén.

A tervek szerint az Európai Beruházási Bank olyan garanciákat akar adni, amelyek lefedik a banki hitel akár 80 százalékát is. A 150 millió eurót 50-50 százalékban osztja majd meg Franciaország és Németország. A program összesen akár 2,5 milliárd eurós hitelösszeget is elérhetővé tehet, s ebből várhatóan 30 000 német és francia kis- és középvállalkozás fog profitálni. Amennyiben az elképzeléseket sikerül megvalósítani, úgy a projekthez később akár más államok is csatlakozhatnak majd.

Más tervei is vannak ennek a két országnak a gazdaság digitális átalakításának felgyorsítására: Németország tíz év alatt akár 2 milliárd euróval is támogatná a startupokat egy új társaságon keresztül. Emmanuel Macron francia elnök pedig startup-fellegvárrá tenné Franciaországot és kihasználná az amerikai vízumszigorítást, valamint a Brexitet (Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépését).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    "Emmanuel Macron francia elnök pedig startup-fellegvárrá tenné Franciaországot és kihasználná az amerikai vízumszigorítást, valamint a Brexitet (Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépését). "

    opportunizmus görcsöt kapott :D