• szoftos
    #15
    > Az OKJ-s informatikus ha önszorgalomból programozni is kezd, akkor azokat a hibákat sorban bele teszi a programjába, amit az iskolában a programozó megtanult, hogy ne tegye!!!

    Kevered a szezont a fazonnal. az IT oktatas sosem arrol volt hires hogy kepes volt lepest tartani magaval a technologiaval.

    az en tapasztalatom sokkal inkabb az, hogy azok az emberek akiket a szakma tenyleg erdekel (es nem csak a penz miatt csinaljak), azok folyamatosan turjak a forumokat es keresik a jobb megoldasokat, valamint fejlesztik magukat programozastechnikailag is.

    ez utobbi emberek (magam is pelda voltam ra) nem mennek egyetemre, hanem inkabb elvegeznek egy fel-diplomat ado OKJ-s tanfolyamot hogy papirjuk is legyen rola, ha kene. nincs toltelek tantargy, nincs szopatas azert hogy a tanar az authoritasat villogtathassa masok felett.

    az en tapasztalatom (20+ ev) sokkal inkabb az hogy nem az oktatas hataroz meg egy embert, hanem az hogy erdekli-e amit csinal, vagy csak a penz. valamint, azok az emberek akik 'felsooktatasi' intezmenybol jonnek, oket arra kepzik ott ki hogy hogyan kell magolni, toltelek targyak, felesleges informaciok amiket a szakmajuk soran sosem fognak hasznalni. ezzel szemben a magam fajtat az elet nevelte/neveli, es mi a valos kihivasokra vagyunk felkeszulve.
    Utoljára szerkesztette: szoftos, 2017.07.21. 12:30:34