• Relixo
    #20
    Azért ez a cikk is elég megtévesztő az átlag massza társadalmi rétegnek...
    Amit ők látnak eme kis írásból az az Informatikus hiány szöveg rész.
    Arról viszont már a kutya sem beszél,hogy olyan "Informatikus" hiány van aki tud programozni legalább 4 fajta program nyelven emellett beszél legalább 2 idegen nyelvet a sajátján kívül és ért a hardver részhez ugyanúgy mint a hálózat üzemeltetéshez is cisco szinten.
    Na most a "vadparaszt"(tisztelet a kivételnek) magyar vérben forgó szemmel mondja mindenkinek,hogy menjen informatikusnak mert az marha jó szakma és kapkodnak majd érted...holott rohadtul nem!
    Kikerülsz az iskolából az első probléma a szakmai tapasztalat hiánya lesz, mert 3-5 év amit követelnek a gyökér HR-sek normális munkahelyeken tehát már pályázni se fogsz tudni. Emellett ha én beszélek aktívan 2 nyelvet akkor elmegyek tolmácsnak vagy fordítónak és sokkal kényelmesebb stresszmentesebb életem lesz mint agyon hajszolt informatikusként.
    A többi réteg hülyeséget amik az ilyen informatikának hívott állásoknál jellemzőek ne is említsem. Szóval a cégek mindig is informatikus hiánnyal fognak küzdeni mindaddig amíg robot kell nekik nem pedig ember az adott feladatra a sok béna HR-s majom meg nem tudja leszűrni ki lenne jó az adott feladatra mert ők olyan hülyeségekkel vannak elfoglalva,hogy hogyan képzelem el magam a cégnél 10 év múlva, vagy éppen hány ablaka van az országháznak és mennyiért mosnám le őket neki? (igen ezek tényleg feltett állásinterjús kérdések)
    A szakmai részhez meg fingjuk nincs és lóf@szt se értenek hozzá, arról nem beszélve,hogy ha kocka vagy már alapból lenéznek érte pedig a kockák az igazi jó munkaerők.
    Utoljára szerkesztette: Relixo, 2017.07.21. 17:45:22