• lammaer
    Én nem a HRben látom a problémát, a HRes az olyan mint a reklámszakember - egy mosópor reklámot készitő embernek se kell tudnia miből áll össze az OMO, az a vegyész dolga... :)

A managementtel van inkább a probléma, sajnos ahogy emelkednek felfelé az emberek a ranglétrán, úgy távolódnak el egyre jobban a valóságtól, nem egy olyan dolgozó kollégát láttam, aki ahogy kapaszkodott felfelé a ranglétrán szabályosan elhülyült.

Melósként pl triviális hogyha némi csúszás van, akkor +2 az adott területben járatlan fejlesztő hozzáadása a projekthez nem hogygyorsítja a projektet hanem inkább hátráltatja,lelassitja. Namost, ezt az emberek akik vezetői posztra kerülnek már "elfelejtik", náluk ha 1 nő 9 hónap alatt ki tud hordani egy terhességet akkor logikus hogy 9 nő ugyanezt megcsinéálja 1 hónap alatt.

A másik kedvenc terület a "non financial motivation" - amint vki olyan pozícióba kerül hogya pénzről kell döntenie, hirtelen előveszi ezt a kártyát, hogy a pénz az nem is fontos, sokkal fontosabbak a nem pénzügyi motivációs tényezők... igen, helyük van azoknak is, de amig a tescoban Azért nem adnak kenyeret hogy megmutatom milyen szép badget kaptam a céges weboldalon, addig az elsődleges tényező a pénz. Sztem. Csak értesd meg ezt a managerrel aki azután kapjaa bónuszt hogy mennyit spórol a dolgozókon :)