Berta Sándor

Sencsenben nyit fejlesztő­központot az Apple

Az új centrum hozzájárulhat a kaliforniai vállalat fejlesztői hátterének a kiépítéséhez.

A központot várhatóan jövőre nyithatják meg. Az Apple elsődleges célja a kutatás és a fejlesztés erősítése mellett az, hogy javítson a helyi partnerekkel kialakított együttműködésen. A Sencsenben rendezett eseményen jelen volt Tim Cook, a társaság vezérigazgatója; számos kínai cég képviselője és Terry Gou, a Foxconn vezetője. Josh Rosenstock, az Apple szóvivője közölte, hogy nagyon örülnek annak, hogy 2017-ben egy új kutatási-fejlesztési centrumot nyithatnak Sencsenben, így a fejlesztőcsapatuk még szorosabban és jobban együtt dolgozhat a termékeik gyártásában résztvevő partnereikkel.

Az Apple ezenkívül szeretne további helyi partnereket is megnyerni, egyetemekkel kooperálni, hogy tovább gazdagíthassa az iOS-ökorendszert, s a tehetségek számára a platformját vonzóvá és érdekessé tegye. A végső cél ugyanis a szolgáltatások területén a bevételek növelése, ezzel lehetne ellensúlyozni a csökkenő hardvereladásokat.

Kína jelenleg a legnagyobb iPhone-piacnak számít, ahol a gyártónak olyan vetélytársakkal kell szembenéznie, mint a Huawei, az OPPO, a Vivo és a Xiaomi. Az egyelőre nem derült ki, hogy az Apple hány embert foglalkoztat majd Sencsenben és hogy ők milyen projekteken fognak dolgozni. Tim Cook egyébként augusztusban jelentette be, hogy az Apple Pekingben hozza létre az első helyi kutatási és fejlesztési központját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vampy #6
  Egyet ertek azokkal akik szerint a Sencsen a helyes! Köln-re sem hivatkozunk sehol ugy, hogy "Cologne"...

  Ertem en hogy itt mar mindenki perfect angol, de azert ne essunk at a lo tuloldalara...
 • Vata111 #5
  A magyar nyelv szép, és például az alant háborgók is Koppenhágába utaznak, esetleg Párizsba, Moszkvába stb.
  Ha nem így van, akkor elnézést kérek.
 • kvp #4
  A kulfoldi telepulesnevekkel a magyar nyelv mindig is bajban volt, kepesek vagyunk Becsnek hivni egy varost amit minden mas nyelvben Wien, Vienna vagy Vindobona neven neveznek. A kulfoldi nevek magyar atirasanal az lehet a gond, hogy neha az angol valtozat ismertebb, ezert az emberek jelentos resze az alapjan tudja azonositani, mig a magyarosabb forma alapjan nem. (ez foleg szemelynevek eseten gond, mivel a magyar atiras sokszor neheziti az eredeti hir ellenorzeset)
 • Cat #3
  A problémátok az, hogy nagyon az angolszász oldalról látjátok a világot.
  A kínai név 深圳. Ezt az angolok úgy írják át, hogy Shenzen, a magyarok hogy Sencsen. (Lásd Wikipédia) Egyik sem tökéletes és egyik sem hibás.

  (Ez a téma ugyanilyen felháborodást okozott a minap egy 444-es cikk alatt, ott egy Jevgenyij szerű névvel volt bajuk, hogy az valójában Yevgeny.)
  Utoljára szerkesztette: Cat, 2016.10.17. 10:26:48
 • Skylake #2
  Drága SG, ne menjünk már le a Bors és társai szintjére! Ezt a portált úgy gondolom, nem teljesen a gyökerek olvassák, akik képesek a Shenzen szót megfelelően kiolvasni! Gondolom, van valamilyen képetek a látogatók köréről, ez egy online médium esetében is tök alap, és biztos vagyok, hogy felülreprezentált a „magasabb iskolai végzettséggel” rendelkezők aránya benne. Ők képesek dekódolni a Shenzen szót, ebben teljesen biztos vagyok! Most tényleg, melyik gyakornok agyából pattant ki ez az ötlet a cikkhez? Mert újságíró ilyet nem tesz - tehet szerintem.

  Karl May-t sem May Károlynak írják már, ez Magyarországon utoljára a két világháború között volt divat. Ezzel az erővel Steve Jobs is lehetne, Jobs István, vagy ha egészen fullra akarom tolni a dolgot, Dolgos (Munkás) István. Meg Gates Robert, Kapus Róbert, hogy egy másik személyt említsek. De mi legyen Elon Musk-al? Őt csak úgy lehet magyarosítani, hogy Musk Elon.
 • Sir Cryalot #1
  Szörnyű mikor az index magyarosítja a keletiek nevét, de olyan mintha az sg semmiben nem akarna különb lenni "figyelemzavarosék"-tól.