Berta Sándor

További fitnesz­adatokra lesz kíváncsi az Apple Watch 2

Az okosóra alig került a boltokba, máris új funkciókkal egészülhet ki.

Az Apple szeptember 7-én mutatta be az iPhone 7 és a 7 Plus mellett az új Apple Watch Series 2 készüléket is, amelyet beépített GPS, vízálló külső, új chip és szintén új kijelző jellemez. Most kiszivárgott az is, hogy a gyártó az új okosóránál még inkább a fitneszadatokra akarja helyezni a hangsúlyt és többek között a felhasználók alvását is ellenőrizné.

A Bloomberg azt írta, hogy az Apple két új alkalmazást is fejleszt, amelyek lehetővé teszik a viselő egészségügyi állapotának feltérképezését is. Az egyik program az illető alvását figyeli majd, míg a másik azt fogja mérni, hogy mennyi időbe telik, amíg a pulzusa egy felfokozott állapot után újra eléri a nyugalmi szintet. Ezen adatok alapján meg lehet határozni az adott személy általános edzettségi szintjét.


Az Apple nem csupán gyűjtené az információkat, hanem szeretné azokat vizuálisan és tartamilag is jobban feldolgozni. Így például kiderülhetne, hogy mik az összefüggések a megtett lépések, az elégetett kalóriák és a jobb állóképesség között, mindez ráadásul átlátható formában jelenne meg. Ez a terület eddig az Apple Watch gyengéje volt, hiszen hiába gyűjtött adatokat, azokat alig elemezte ki. A társaság az elmúlt években több orvost, egészségügyi szakembert és tudóst is szerződtetett azért, hogy változtasson ezen a dolgon.

A megszerzett egészségügyi adatok segíthetnek az orvosoknak a diagnózisok elkészítésébe, ehhez ugyanakkor szükség lenne egy központi platformra is, ahol a szakemberek minden fontos információba betekinthetnek. Az Apple a kiértékelésre már felvásárolt egy adatspecialista-céget. Azt még nem lehet tudni, hogy a két új alkalmazás mikor lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kara kán #2
  Nemrég vettem egy Xiaomi Mi 2 okoskarkötőt kb. 30$-ért. Ez egy továbbfejlesztett kütyü, mert előtt ugye volt az Mi 1, amelyet most 15$-ért dobnak a vásárlók után.
  Mit tud ez a fitneszpánt?
  OLED kijelzője van, amely kevés áramot fogyaszt, kb. 2 hétig bírja a pici elem.
  Kijelzi az időt, a megtett lépések számát az adott napon, és a pulzusszámot (amelyet csk akkor méri, ha rálépek a forgómenüben, amúgy nincs mintavétel megadott időközönként).
  Van benne egy olyan funkció, amely ha sokat ül az ember, akkor megrezzenti a pántot, hogy mozogjon már egy kicsit. Érdekes módon ez alvás közben nem rezeg.
  Mert tudja figyelni az alvást. Hogy miként van ez megolva, nem tudom. Gondolom, ha sokáig nem mozog valaki, és alacsony a pulzusszám (akkor mégiscsak van mintavétel rendszeresen?), akkor tudja, hogy alszom. Igenám, de megkülönböztet felületes és mély alvást. Hogy csinálja ezt, nem tudom.
  Ja, és az appja kijelzi a napi kalóriafogyasztást.

  Amivel nem vagyok megelégedve:
  1.) Ha már kijelző, miért nem tettek e-papírt? Erre a célra tökéletes lenne.
  2.) A másik: a lépésszám nem minden. Lehet 5000 lépés sétálva vagy futva, és akkor nem ugyanaz a kalóriafogyasztás.
  3.) Miért nem tud figyelmeztetni futás vagy más sporttevékenység közben, ha a számomra megengedett maximális pulzusszámot túllépem?

  Szóval, lenne ezeken még fejlesztenivaló, mert ebben a formában g-a-g-y-i-k!
  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2016.09.30. 00:55:44
 • Skylake #1
  Érthető a dolog, ki akarják szorítani a többi fitneszkütyüt a piacról, mert ebben a piaci szegmensben leginkább erre lehet fejlődni.

  Nem volna rossz azonban levédetni az Apple részéről, az iCondom-ot, amely a CondomOS oprendszert futtatná, nyilván. Az Apple így jobban tudná gyűjteni az adatokat a felhasználók erekciójának létrejöttéről, az erekció hosszáról, a pénisz vérnyomásáról, illetve hogy mennyi idő kell az ejakulációhoz. Mindennek segítségével jobban lehetne következtetni a szexuális teljesítőképesség alakulására, és az adatok alapján releváns gyógyszer és orvosi kezelések hirdetéseit tudnák mutatni a felhasználóknak.