Berta Sándor

Elbukott a Watchever

A streaming-szolgáltatást várhatóan az év végén állítják le.

A Les Echos francia újság bennfentesekre hivatkozva arról számolt be, hogy a Vivendi konszernhez tartozó és elsősorban Németországban elérhető Watchever streaming-platform nem bírta a versenyt a két legnagyobb vetélytársának számító Netflixszel és Amazonnal, ezért az év végén beszünteti a működését. Az intézkedés 17 németországi munkatársat érint, ugyanakkor az infrastruktúrát és Franciaországban dolgozókat fejlesztőket a Vivendi megtartaná.

A kiszivárgott lépés egyébként egyáltalán nem meglepő, hiszen a francia társaság már 2014 óta vevőt keresett a stream-szolgáltatóra, amely 2013-ban indult el és azóta folyamatosan veszteséges volt. A Watchever már a működése első évében is 66 millió euró veszteséget könyvelhetett el. Azáltal pedig, hogy előbb az Amazon Prime Instant Video, majd a Netflix is megjelent a német streampiacon, gyakorlatilag teljesíthetetlenné vált a Vivendi azon korábbi célkitűzése, hogy a Watchever jelentős piaci részesedésre tegyen szert.

A Vivendi a megtartandó fejlesztők bevonásával a jövőben egy olyan alternatívát akar létrehozni, amely a Netflix és az Amazon méltó kihívója lehet Európában. Ezt a célt szolgálta az a megállapodás is, amelyet az óriáscég korábban a Silvio Berlusconihoz köthető Mediaset nevű vállalatával kötött. A szerződés alapján a fejlesztésekbe a Mediasetet is bevonnák. Az egyezmény megkötésekor egy európai Netflix kialakítása került szóba.

A Netflix Németországban 2014 szeptemberében indult el és akkor már jelen volt ezen a területen a ProSiebenSat1-hez tartozó Maxdome, a Sky cég Snap nevű szolgáltatása, a Watchever és az Amazon Prime Instant Video. A Watchever ennek ellenére nem tudott élni a helyzeti előnyével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!