Berta Sándor

Spike Lee rendezi az Amazon első játékfilmjét

Az Amazon Studios bejelentette, hogy elkészíti első alkotását. A Chicagóban játszódó dráma decemberben kerül a mozikba, hogy még részt vehessen az Oscar-versenyben.

A társaság januárban jelentette be, hogy az Amazon Original Movies kezdeményezés keretében a jövőben játékfilmeket is készítene és évente 12 alkotást jelentetne meg. A Prime ügyfelei exkluzívan, a többi felhasználó előtt hozzáférhetnek majd a művekhez. Az első mű munkacíme Chi-Raq, amelyet a Chicago és az Irak szavak összevonásából alkottak meg, a rendezője pedig az a Spike Lee, aki többek között olyan filmeket jegyzett, mint a Szemet szemért, a Malcolm X, a Nepperek, a Freak, a Ha megy a busz, Az utolsó éjjel, A belső ember vagy a Mike Tyson: Vitathatatlan igazság.

A forgatást a múlt héten fejezte be Spike Lee, aki eddig olyan kiváló színészeket kért fel az alkotásaihoz, mint Adrien Brody, John Leguizamo, Mira Sorvino, Philip Seymour Hoffman, Ben Gazzara, Denzel Washington és Edward Norton. Nos, most sincs ez másként, hiszen a Chi-Ray szereplőgárdájában megtalálható többek között Nick Cannon, Wesley Snipes, Jennifer Hudson, Teyonah Parris, D.B. Sweeney, Angela Bassett, John Cusack és Samuel L. Jackson. A film forgatása már befejeződött és a Chicago utcáit egyre jobban elborító erőszakkal foglalkozik.


A klasszikus görög dráma, a Lüzisztraté aktualizált feldolgozásában a főszerepet Teyonah Parris alakítja. Lysistrata (Lüzisztraté) az eredeti vígjátékhoz híven azzal tiltakozik az elszabadult erőszak ellen, hogy bejelenti, nem hajlandó a szexre, amíg ez tovább folyik. A címadás máris vitákat szült, és állítólag Chicago polgármestere, Rahm Emanuel sem volt boldog tőle. Lee - aki a forgatókönyvet is jegyzi Kevin Willmott társaságában - arra kérte a közönséget, hogy ne üljenek fel a film címének, és "valami nagyon különleges" produkciót ígért.

A Chi-Raq az első film, amelyet az Amazon Studios készített el és a cég tájékoztatása alapján a premierre idén decemberben kerülhet sor. Az Amazon filmes szekciója évi 12 filmet akar a mozikba küldeni. A produkciók költségvetése egyenként 5 milliótól 25 millió dollárig terjedhet majd. Az Amazon Studios januárban szerződtette Woody Allent egy 30 perces részekből álló sorozat elkészítésére, a rendező azonban később azt nyilatkozta, hogy megbánta az ajánlat elfogadását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!