Berta Sándor

Lionsgate-filmek is elérhetők a Steamen

A Valve megoldása egyre inkább multimédiás platformmá válik.

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Valve és a Lionsgate. A kooperációnak köszönhetően a filmstúdió több mint 100 filmet tesz hozzáférhetővé a szolgáltatás keretében, így a számítógépes játékok és az alkalmazások mellett egy újabb fontos termékkategória kínálata bővülhet folyamatosan. A Steamen - amelyet eredetileg a számítógépes játékok terjesztésére fejlesztett ki a Valve - egyre több film jelenik meg. Már most is van lehetőség különböző alkotások megvásárlására, letöltésére és online vagy offline megtekintésére Sőt, a streaming-lehetőségeknek köszönhetően a művek még akár az adott felhasználó okostelevíziójára is streamelhetők. A filmkínálatot a jövőben jelentős mértékben bővítenék.

A több mint új 100 alkotás között lesz számos sorozat (Az éhezők viadala, Alkonyat, Fűrész, A beavatott). Ugyanakkor van egy korlátozás: minden mű kizárólag streamelve érhető el, vagyis - egyelőre - nem lehet azokat letölteni. A megtekintésük viszont egyaránt lehetséges PC-n, Steam Machine készüléken, SteamOS, Mac vagy Linux alatt, sőt, a Steam VR segítségével is.

A Valve és a Lionsgate azt közölte, hogy ez a lépés az együttműködés első lépése és idővel további filmek is elérhetők lesznek a platformon. A kooperációból mindkét fél profitál, hiszen a Lionsgate több milliós nézőközönséget ér el így, míg a Valve bővítheti a Steam portfólióját és megvetheti a lábát a filmek piacán is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Fúú nagyon kellenek a stream only filmek steam-re tényleg, amikor az a szerencsétlen még a saját piacát sem képes zökkenőmentesen kiszolgálni vasárnap éjjel 3-kor sem. Vicc.