Berta Sándor

Tavasszal érkezhetnek az első Ultra HD Blu-ray filmek

A szórakoztatóipar tavaly karácsonykor elmulasztotta bevezetni az új szabványt, de a következő hónapokban bepótolja ezt.

Európában az első Ultra HD Blu-ray filmeket alighanem március 29-től lehet majd megvásárolni. Erre az alapján lehet következtetni, hogy néhány mű már előrendelhető az Amazon franciaországi platformján és a kiszállítási időpontként ez a dátum szerepel.

Németországban és más európai államokban ugyanakkor még nincs konkrét időpont, de abból lehet kiindulni, hogy a dátum ott is hasonló lesz. Az első Ultra HD Blu-ray művekkel kompatibilis lejátszók szintén március végén kerülhetnek a boltok polcaira. A filmstúdiók - közülük is elsősorban a Fox - eleinte nem teszik majd nagy számban elérhetővé az új szabványú alkotásokat és a legtöbb előrendelhető termék csomagjában megtalálható lesz az adott film mellett Blu-ray változat is. Az első Ultra HD Blu-ray művek ára közel 40 euró, ez elriaszthatja a felhasználókat a vásárlástól.

Tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy jön az UltraHD Blu-ray és azzal párhuzamosan új digitális másolásvédelem is érkezik. Az új szabvány biztosítja nem csupán a kedvenc filmek 4K minőségben való megvásárlását, hanem azok szabadabb másolását is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • duke #2
  "új digitális másolásvédelem is érkezik"
  "hanem azok szabadabb másolását is."

  Ez igy kisse elentmondasos.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2016.02.11. 14:40:37
 • mrzed001 #1
  Meg se merem kérdezni: régiókód ?