Berta Sándor

Kiterjesztett valóság szemüveget fejleszt az Intel

Az elmúlt évben több tizmillió dollárért vásároltak fel okosszemüveg-gyártókat, a piacon idén jelenthet meg saját termékük.

A The Wall Street Journal bennfentesektől származó értesülései alapján az Intel olyan szemüveget készít, amelynek segítségével a virtuális objektumok megjeleníthetők lesznek a valódi környezetben is. A társaság ehhez a RealSense nevű 3D-kameratechnológiát alkalmazná. Az új terméket az Intel nem saját néven hozná forgalomba és más vállalatok számára is felkínálná.

Az Intel új területeket és bevételi forrásokat keres, amelyekkel ellensúlyozhatja a stagnáló PC-piac eredményeit és az asztali, illetve notebookprocesszorok mellett szeretne más termékeket is kínálni. Az egyik új terület lehet a dolgok internete, míg a másik a kiterjesztett valóság. A kiterjesztett valóság koncepcióra épít többek között a Microsoft is a HoloLens nevű megoldásával, így a két óriáscég ezen a területen bizonyos szinten egymás vetélytársává válhat.

Matt Margolis, a Wall Street Forensics munkatársa úgy becsülte, hogy a konszern 300 és 500 millió dollár közötti összeget fektetne be a kiterjesztett valóság területén, ugyanis nem szeretne egy újabb piacról lemaradni. Korábban az Intel elmulasztotta a megjelenést az okostelefonok és a táblagépek területén. Brian Mullins, az Intel partnerének számító Daqri vezetője úgy véli, a konszern megértette, hogy a mobilpiacon nem töltötte be a remélt komoly szerepet. A társaság szerint a viselhető termékek mellett a kiterjesztett és a virtuális valóság lehet a következő nagy platform.

Az Intel tavaly januárban 24,8 millió dollárt fektetett be a Vuzix nevű cégbe, amely elsősorban üzleti felhasználásra készít okosszemüvegeket, majd felvásárolta a Composyt Light Labs nevű svájci társaságot, amely a holografikus képek szemüveglencsére való lézeres kivetítésével foglalkozik. 2015 júniusában átvette a Recon Instruments nevű kanadai vállalkozást, amely viselhető termékeket, köztük különleges szemüvegeket készít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!