Berta Sándor

Saját HoloLens-változatot készítene az Asus

Egyre valószínűbb, hogy nem csupán a Microsoft fog HoloLens-hardvert kínálni.

Úgy tűnik, hogy harmadik fél is elkészítheti majd a Microsoft kiterjesztett valóság szemüvegének saját változatait. Az első ilyen gyártó az Asus lehet, amely a PC-üzletben a Microsoft legfontosabb partnerének számít. A megállapodással az Asus biztosíthatja, hogy előnyt szerezzen az esetleg hasonló terveket szövögető többi gyártóval szemben.

Jonney Shih, az Asus vezetője és Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerek csoportjának első embere, az óriáscég alelnöke elismerte, hogy jelenleg is egyeztetések zajlanak a két vállalat között. Jelenleg az Asus HoloLens-tervei még gyerekcipőben járnak, ugyanakkor Myerson utalt rá, hogy nem kizárólag a Microsoft fog HoloLens-hardvereket kínálni.

Myerson kiemelte, hogy azon gondolkodnak, miként építhetik ki a Windows-ökorendszert és ezért vizsgálják meg azt is, hogy hogyan hozhatnak létre egy új termékkategóriát. Végeredményben Shih térfelén van a labda, ő dönt majd arról, hogy az Asus kifejleszt-e és piacra dob-e saját HoloLens-hardvert. A Microsoft részéről az ugyanakkor nem hangzott el, hogy mikorra lehet a kiterjesztett valóság szemüvegből kereskedelmi termék és az is kérdéses, hogy a kész változat mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #4
    Mondjuk a HoloLens picit több mint egy számítógép egy AR megjelenítővel. A kérdés az, hogy a végeleges kereskedelmi termékben a kismillió dologból amitől drága mi lesz benn? Lehet, hogy semmi, lehet a végeleges termék tényleg egy számítógép lesz egy AR kijelzővel, mint az Epson cucca. Viszont most ugye valami 3000 dollár a tesztelőknek.
  • Inquisitor #3
    Szkeptikus vagyok, a Kinect utánzataikat se vette a kutya sem.
    Másrészt a lelkesedéssel megvárnám a Google Magic Leap bemutatót ...
  • kvp #2
    Az meg kozben senkinek nem tunik fel, hogy az Epson mar a sokadik generaciot arusitja egy hasonlo, csak rendes szemuvegnek kinezo megoldasbol. Lehet hogy nem annyira feltuno, nem annyira meno, nem olyan jo minosegu a kepe, de kifejezetten ipari felhasznalasra terveztek oket, tehat a hasznalhatosag es a hosszu tavu kenyelmes viseles volt a ket fo szempont. Ezert csatlakozik a vezerlorendszer (+aksi) egy vekony kabelen a szemuveghez, mivel igy maga a szemuveg emberi meretu mardt. Az, hogy minden androidos AR alkalmazassal kompatibilis, csak egy extra, mivel igy van hozza szoftver is.
  • Sir Cryalot #1
    Mennyibe fog kerülni? -akármennyibe

    Bilivel a fejeden társaság középpontjában lenni? - priceless!