Berta Sándor

Új okosszemüveg az Epsontól

A gyártó új terméke saját fejlesztésű OLED-technológiára épül, vadonatúj hardvert kapott és jóval könnyebb is lett.

Az Epson a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a Moverio termékek harmadik generációját. A Moverio BT-300 képes a különböző felvételeket Full HD felbontásban megjeleníteni és emellett a 3D-tartalmakkal is elboldogul. Az új modell 20 százalékkal könnyebb a 2014-es változatnál és ezzel jelenleg a legkönnyebb okosszemüvegnek számít a piacon.

Az eszköz az Intel Atom 5 típusú, 1,44 GHz órajelű négymagos processzoron alapul, az operációs rendszere az Android OS 5.1, ellátták 5 megapixeles előoldali kamerával és számos szenzorral. A készülék képes akár bonyolultabb 3D-objektumokat is valós időben megjeleníteni és a valódi környezetbe integrálni. Egy LED mutatja meg a külső szemlélőknek, hogy a kamera éppen aktív-e vagy sem. Az alkalmazott energiatakarékos technológia 6 órás üzemidőt biztosít. Az eszközben van GPS-vevőegység, gyorsulásmérő, rendelkezik továbbá 802.11a/b/g/n/ac szabványú WLAN- és Bluetooth Ready-támogatással.


Atsunari Tsuda, az Epson Moverio termékekért felelős vezetője közölte, hogy az alacsony fogyasztás és a hosszú üzemidő mellett a kiegészítőt kis súly, javított reakcióidő, jobb felbontás és kontraszt jellemzi. Ezenkívül jelentős mértékben javítani tudtak a képpontok megjelenítésén is azáltal, hogy üveg helyett szilíciumot használtak. A Moverio okosszemüvegekhez többek között mérnöki, orvosi, kereskedelmi, turisztikai és oktatási szoftverek érhetők el.

A Moverio BT-300 várhatóan októbertől kerül a boltokba, a bevezető ára kereken 800 euró lesz. Az első modell, a Moverio BT-100 2011-ben jelent meg a piacon, azt követte 2014-ben a Moverio BT-200, majd tavaly a Moverio Pro BT-2000.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    A picipuha a Halulenszet valami 800 ezer Ft-ért akarja vesztegetni, ez azért barátibb ár.
  • RelakS][ #1
    Bírnám a cuccot, főleg, ha két képernyős.
    Egy HUD vezetés közben, meg bringázás közben "fedélzeti kamerával" kombinálva jó szolgálatot tehet :)