Berta Sándor

Okosszemüveg-gyártóba fektetett be az Intel

A társaság által támogatott vállalkozás elsősorban üzleti felhasználásra készít ilyen eszközöket.

Az Intel néhány nappal ezelőtt fektetett be 24,8 millió dollárt a Vuzix nevű vállalatba. Az üzlet keretében a társaság 49 626 előzetes részvényt vásárolt meg, amelyek később 4,9626 millió darab, egyenként 5 dollárt érő szabvány részvényre cserélhetők át. Mindez azt jelenti, hogy az Intel birtokában van a Vuzix 30 százaléka, és az Intel két helyet is kapott a gyártó igazgatótanácsában, amelynek létszáma így ötről hétre nőtt.

A tranzakciónak köszönhetően a Vuzix végre abban a helyzetben lesz, hogy megvalósíthatja a terveit. Az üzleti célú viselhető termékek piacán a cég legnagyobb vetélytársa az Epson és a Google, de a konkurensek között van a Sony, a Brother és az Oculus is. A Vuzix előnye az lehet, hogy a termékei kisebbek és ezáltal könnyebben integrálhatók a munkafolyamatokba, továbbá olcsóbbak, jobb teljesítménnyel rendelkeznek és több kompatibilis alkalmazás érhető el rájuk.


A Vuzix Kínában a Lenovóval működik együtt és az Intel mellett a Salesforce.com is támogatta. Az SAP tavaly október óta kínál a Vuzix okosszemüvegéhez alkalmazásokat, amelyek segítik a repülőgép-szerelők és az olyan raktári munkások tevékenységét, akiknek a munkájukhoz mind a két kezükre szükségük van.

Tavaly márciusban derült ki, hogy a Nokia is Google Glass konkurenst fejleszt. A finn cég és a Vuzix együttműködésének köszönhetően az első prototípusok már két és fél évvel ezelőtt elkészültek, s ezeket össze is lehetett kötni okostelefonokkal. A Vuzix által biztosított technológiát egyébként az 1990-es évek vége óta használják az amerikai fegyveres erők, eddig azonban senki nem tett kísérletet arra, hogy a megoldás kereskedelmi forgalomba kerülő termékben is megjelenjen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)