SG.hu

A fejlesztőket helyezi középpontba az Intel

A cég konferenciáján olyan új termékeket és technológiákat mutattak be, melyek segíti a fejlesztőket az egyedi felhasználói élmény megteremtésében.

Az Intel Fejlesztői Fórum megnyitó beszédében Brian Krzanich vezérigazgató elmondta, hogy a számítástechnika egyre inkább személyesebbé válik, és ma már az élet szinte valamennyi területét érinti. "A számítógépek megtalálhatók az asztalunkon, a táskánkban, a ruháinkban, az otthonainkban, de még a testünkön is. A digitális eszközök nem csak egyre intelligensebbek, hanem egyre több csatlakoztatási lehetőséget kínálnak, és egyre inkább képesek érzékelni is, így saját magunk kiterjesztéseként is tekinthetünk rájuk."


Brian Krzanich egy másfél méteres zenére táncoló pókrobot mellett, melyben Core i7 processzor és 6 Edison platform dolgozta fel a RealSense kamera adatait

Az Intel vezetője olyan technológiai frissítéseket mutatott be, amelyek még több készülék és alkalmazás esetén fogják biztosítani a térbeli mélységérzékelést. A RealSense technológia számos új platformon lesz elérhető, Windows és Android mellett a Mac OS X, Linux, Unity, Unreal Engine 4 és a Google Project Tango rendszerekkel is használni lehet majd. A mobil eszközöknél a Google-lel való együttműködéssel ösztönzik az innovációt. Külön androidos okostelefon-fejlesztői csomagot készítettek, mely új felhasználói élményt és lehetőségeket kínál, köztük a beltéri navigációt és térérzékelést, a virtuális valóságot, a 3D-s szkennelést. Ez az év végén lesz elérhető a kiválasztott androidos fejlesztők számára.


A nyitóbeszéd során bemutattak egy Intel-eszközökkel felszerelt BMX-et, mely képes volt valós időben adatot gyűjteni például az ugrási magasságról - ez a technológia segíthet mind bármely atlétának, mind a sportkommentátoroknak

Egy tehetségkutató versenyt is indítanak a Turner Broadcastinggal közösen, az "America’s Greatest Makers" címet kapott esemény 2016 első félévében kerül adásba. Ebben fejlesztők fognak versenyezni az 1 millió dolláros fődíjért, amelyet az Intel Curie modulra épülő viselhető technológiák és hálózatba köthető okos készülékek kifejlesztéséért nyerhetnek meg. Bemutattak direkt egy a Curie modulhoz szánt szoftver platformot is, mely magában foglalja az összes szükséges hardver-, szoftver- és alkalmazásfejlesztői eszközt. Az Intel IQ Software Kits is ennek a platformnak a jövőbeli verzióit fogja támogatni.

Bemutatták a 3D XPoint nevű, nem felejtő memóriára épülő, és a vállalat modern rendszermemória-vezérlőjével, interfész hardverével és szoftver IP-jével kombinált Optane technológiát, lehetőséget teremtve ezzel a közeljövőben készülő termékek teljesítményének ugrásszerű növelésére. A technológia először 2016-ban, a nagy teljesítményű és tartós Intel SSD-k egy új sorozatával kerül majd a piacra. Ez az új rendszerű memória technológia fogja működtetni az Intel új generációs adatközpont platformjaihoz tervezett Intel DIMM-ek új családját is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    Bénák! Így kell ezt csinálni:
    XD
  • kvp #1
    Miert volt akkora a robotpok es nem a japanbol megszokott 10-15 centis? Mert az intel x86-os aramkorok nem fertek be kisebb helyre...

    Memoriagyartasban az intelnel tradicionalisan jok, de kereskedelmileg eladhato termeket csak az eppen nepszeru szoftverre (jelen esetben az Androidra) epitve tudtak csak kihozni. Ahogy elnezem kapaszkodnak, hogy a sokszaz azsiai ARM gyarto mellett a piacon maradjanak. Egyelore meg megvan hozza a szukseges technologiai elonyuk, de a nyers teljesitmeny ma mar nem minden.