Gyurkity Péter

Tovább tart a Sony új akkumulátora

A cég jövőre kevesebb telefont dobna piacra, de eközben két új akkumulátoron dolgoznak.

A Sony Mobile terveivel és jelenlegi munkálataival kapcsolatban egyszerre két hír is megjelent a napokban. Ezek egyike szerint jövőre jóval kevesebb új készüléket dobnának piacra, míg a másikban egyszerre két új akkumulátortípusról olvashatunk.

A tajvani DigiTimes szokásához híven iparági forrásokra hivatkozva számolt be azon értesülésről, miszerint a Sony az eddig megszokott évi 5-8 új modell helyett jövőre már csak kettőt mutatna be a nagyközönségnek. A trend már idén elkezdődött, hiszen a 2015-ös év során mindössze 5 új változatot ismerhettünk meg, jövőre azonban több más változás is várható. Felmerült a tajvani kutatás-fejlesztési részleg bezárása, a Foxconnal való együttműködés lezárása (hogy ezt követően az Arima és a Compal vállalja át a gyártási feladatokat), ám egyelőre egyik érintett fél sem nyilatkozik, így csak találgathatunk ezzel kapcsolatban.

A legtöbb felhasználó számára valószínűleg érdekesebb hír, hogy a cég jelenleg is dolgozik két új akkumulátortípuson, amelyek az energiasűrűséget növelnék, ezáltal pedig az üzemidőt tolnák ki. A két fejlesztés egyike a lítium-kén (Li-S), amelynek alkalmazása ugyan már korábban felmerült, hiszen a megoldás a kapacitás terén kifejezetten jó mutatókat kínált, a gyors degradálás azonban eddig teljesen kizárta az ilyen akkumulátorok széleskörű alkalmazását - ezt most a jelek szerint sikerült kiküszöbölniük, vagy legalábbis közel járnak a sikerhez, így 2020-ra megvalósulhat a piaci megjelenés, amely az üzemidő 40 százalékos megugrását eredményezheti.

A másik új típus a magnézium-kén (Mg-S) lenne, amely végleg elhagyná a lítiumot, hogy azt egy még gyakrabban előforduló, ezáltal pedig olcsóbb alternatívával váltsa le A piaci megjelenés itt is 2020 körül lenne, tehát még jó adag türelemre van szükségünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!