Gyurkity Péter

Jön a vezetéknélküli gyorstöltés

A WPC az egyre jobban elterjedő gyorstöltés módszerét alkalmazná saját platformján.

Az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban olvashattunk olyan készülékekről, amelyek támogatják a gyorstöltés valamilyen formáját, ezzel pedig alaposan lerövidítik az akkumulátor teljes vagy részleges feltöltéséhez szükséges időt. Most a vezetéknélküli alternatívát kínáló versenyzők egyike alkalmazná a megoldást.

A Wireless Power Consortium közleményben jelentette be, hogy az általuk kialakított és népszerűsített Qi specifikáció immár a 15 wattos feltöltést is lehetővé teszi, ez pedig azt jelenti, hogy a gyorstöltés hamarosan a platformra támaszkodó készülékeknél is megjelenik, hiszen a fenti szám a vezetékes megoldások által is alkalmazott mennyiségnek felel meg, így nem kell már sokáig várnunk ahhoz, hogy az ott látottakhoz hasonló előnyökben részesüljünk.

Pontos adatokat ugyan nem közölnek a bejelentésben, emiatt nem tudjuk, hogy mennyivel is rövidülne le a feltöltéshez szükséges idő, de megemlítik a 60 százalékos feltöltöttségi állapot 30 percen belüli elérését, vagyis nagyjából ebben a tartományban kell majd mozognunk. Ez persze már önmagában is fontos előrelépés, különösen azok számára, akik sokat és gyakran utaznak, hiszen így vezeték alkalmazása nélkül, viszonylag rövid időt alatt részlegesen feltölthető az okostelefon (vagy bármilyen egyéb, a technológiát támogató kütyü), az elért szinttel pedig újabb néhány órán keresztül használhatjuk azt.

A specifikáció egyelőre kizárólag a konzorcium tagjai számára elérhető, ezt később hozzák nyilvánosságra, a gyártók pedig néhány hónap múlva dobhatják piacra az első ilyen készülékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #3
    Mert meg kell venned egy további kiegészítőt,(jó pénzért) amibe BELEDUGOD a töltőkábelt...
  • Csaba161 #2
    Ez miért vezeték nélküli, amikor a kép jobb oldalán kilóg egy vezeték????
  • Skylake #1
    Ez a cucc vajon környezetünket egészségügyi okokból mennyire terheli meg?