Gyurkity Péter

Hajlítható akkumulátorokat mutatott be a Samsung

A Samsung két eltérő típust is bemutatott, amelyek a viselhető megoldásokat hajtanák.

A dél-koreai gyártó, pontosabban annak egyik leánya, a Samsung SDI, az InterBattery 2015 elnevezésű rendezvényen mutatta be a nagyközönségnek új megoldásait, amelyek állításuk szerint nemcsak hajlékonyságuk, de hatékonyságuk miatt is kiérdemlik majd a vásárlók kedvező visszhangját. Számos új alkalmazás kényelmesebb használata válik ezzel elérhetővé.

A cég hivatalos közleményéből kiderül, hogy egyszerre két típusról van szó, amelyek Stripe, illetve Band néven jelennének meg - bár egyelőre csak a fejlesztési munkálatok folytatásáról beszélhetünk. A Stripe egy minden irányban könnyen hajlítható akkumulátort takar, amely a rivális megoldásoknál állítólag jóval hatékonyabb, ezzel pedig az üzemidőt is kitolhatnánk. Konkrét típusokat nem említettek, így egyelőre a cég szavára kell hagyatkoznunk, ám a nagyon vékony, mindössze 0,3 mm-es kivitel és az ígért nagyobb teljesítmény jó kiindulópontnak tűnik.


Míg a Stripe több eltérő készülékben is otthonra találhat majd, a Band típust már kifejezetten okosórákba szánják. A rugalmas megoldás az elmondottak alapján 50 százalékkal növelheti az eddig látott kapacitást, használata során pedig akár 50 ezer alkalommal is meghajlíthatjuk, ez nem befolyásolja majd annak működését. Egyelőre természetesen prototípusokról van szó, így a mindennapi alkalmazásra még várnunk kell (ez akár még éveket is igénybe vehet), ám a cég szerint valóban új korszakot nyithatunk a piacon, amely egyben a viselhető megoldások széleskörű elterjedését is elősegíti majd.

Ebben persze az ár is fontos tényező lesz, ennek megismerése azonban még várat magára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!