Gyurkity Péter

Az LG is saját mobilfizetési platformot indít

A cég követi az Apple és a Samsung példáját, saját rendszerük fokozatosan lesz elérhető.

Új divat hódít az okostelefon-gyártók körében, hiszen az utóbbi hónapokban több jól ismert szereplő esetében olvashattunk arról, hogy saját mobilfizetési platform elindítása mellett döntöttek. Most az LG csatlakozik a sorhoz, követve több vetélytársa példáját.

A cég saját Facebook-hírfolyamában jelentette be, hogy több dél-koreai bankkal összefogva indul el hamarosan saját rendszerük, amely szintén lehetővé teszi majd a felhasználóknak a gyors és kényelmes fizetést. Konkrét technikai és egyéb részleteket sajnos nem árultak el a szolgáltatásról, csak annyit közöltek, hogy a rendszer az első körben kizárólag a számukra hazai pályán lesz elérhető, a nemzetközi megjelenés csak valamivel később várható. A platform neve nem meglepetés, ez LG Pay lesz, követve a szegmens hagyományait.

A Google a Play portál révén már évek óta jelen van a piacon, bár ők az Android Pay bejelentésével jelezték, hogy még inkább ki szeretnék használni a területben rejlő előnyöket. Az Apple a saját Pay szolgáltatásával szeretné biztosítani a verseny szorosabbra fűzését, mi több, itt nemrég arról olvashattunk, hogy egy p2p alapokra építkező megoldást is útnak indítanának, a Samsung pedig még az év elején jelentette be, hogy ők sem maradnak ki a versenyfutásból. A cél persze egyértelmű: az okostelefonos piac telítődése után a mobilfizetési platformok kínálnak újabb esélyt a profit növelésére, ezt a lehetőséget pedig egyik nagyobb szereplő sem hagyná ki.

Hogy a piac mennyire bír el négy kiemelt nevet, azt az elkövetkező években láthatjuk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!