Gyurkity Péter

Jön az Apple p2p fizetési rendszere

Erre számít a Wall Street Journal, amely az Apple Pay kiegészítéseként képzeli el a megoldást.

Az Apple Pay megjelenése világossá tette, hogy az almás cég is komoly szereplőként szeretne megmaradni a mobilfizetések szegmensében, bár ehhez az ujjlenyomat-olvasó jelenléte és a meglévő platformok nagy bevétele miatt amúgy sem fért kétség. Most egy további megoldással egészítenék ki a rendszert, jöhet a gyors, peer-to-peer alapú fejlesztés.

A Wall Street Journal értesülése szerint az Apple már most is tárgyal több nagy amerikai bankkal a kezdeményezésben való esetleges részvételükről, bár ezzel kapcsolatban eddig semmilyen konkrétum nem szivárgott ki. Emiatt nem tudjuk, hogy a megnevezett pénzügyi intézetek (a Chase, a Capital One, valamint a Wells Fargo) mikor és miként csatlakoznának a platformhoz, de az sem igazán világos, hogy maga a rendszer hogyan működne.

A cikkben mindössze annyit említenek meg, hogy a regisztrált felhasználók közvetlen módon utalhatnának pénzt saját folyószámláikról az Apple által értékesített egyéb eszközökre, és az Apple Pay rendszerében látott megoldással ellentétben a bankoknak itt nem kellene fizetniük az egyes tranzakciókért, ebből ered a fejlesztés p2p mivolta. Az még kérdéses, hogy az Apple maga miként profitálna egy ilyen platform megjelenéséből és elterjedéséből, de az sem kizárható, hogy ők maguk számítanák fel a különböző díjakat, kihagyva ebből a bankokat.

A szolgáltatás valamikor 2016-ban indulhat el, már amennyiben erre az illetékesek is rábólintanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!