Gyurkity Péter

Az LG és a Sony is szenved a telefonoknál

Mindkét gyártó komoly veszteséget kénytelen elkönyvelni, de azért bíznak a jobb jövőben.

A Sony Mobile kapcsán megszokhattuk, hogy időről-időre felmerül a telefonos piacról való távozás híre, bár a vezetők ezt eddig kategorikusan cáfolták - mi több, ehelyett most bevásárolnak, hogy tovább erősítsék helyzetüket a kamerák terén. Ezúttal az LG kapcsán is szomorú eredményről számolhatunk be, bár azért mindkét cég bizakodó.

A LG október végén tette közzé a második pénzügyi negyedévre vonatkozó jelentését, amelyből rögtön kitűnik, hogy valóban szenvednek az okostelefonok piacán. A szegmensre fókuszáló részlegük egészen pontosan 67,8 millió dolláros veszteséget jelzett a három hónapos időszakra vonatkozóan, miközben egy negyedévvel korábban még 1,2 százalékos nyereségre tettek szert minden egyes eladott készülék után. Most abban bíznak, hogy a Nexus 5X és az LG V10 révén megfordítják a trendet és újból nyereségessé válnak - követve a többi divíziót, ahol nincs okuk a panaszra, hiszen a televíziók és a háztartási berendezések piacán kifejezetten jól teljesítenek.

A Sony maga részéről szintén közzétette a második negyedéves számait, amelyek ugyamígy negatív trendet vetítenek elénk, legalábbis a mobiltelefonos szférában. Míg vállalati szinten (az előző év hasonló időszakával ellentétben) nyereségről számoltak be, addig a Mobile Communications részleg ismét veszteséges lett (maradt), az Xperia termékcsalád kapcsán pedig napi szinten 1,9 millió dollárt veszítenek, ami komoly összegnek számít. A mobiltelefonok forgalma újabb 15 százalékkal csökkent, egyelőre nem látni, hogy ez mitől fordulna meg.

Esetükben a kamerák, valamint a PlayStation konzolok mutatnak fel jó eredményt, ezt kellene valahogy lemásolni az Xperia Z5 segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Persze, hogy szenvednek. Nem csak Android telefonokat kellene gyártani. Állandóan friss hardver a semmiért.... nyilván viszi a pénzt.