Gyurkity Péter

Lassan fogy az LG G4, tovább gyorsít a Xiaomi

Az LG profitja csaknem megfeleződik, miközben a Xiaomi a tavalyinál is több készüléket ad el.

Az elmúlt napokban egyszerre két előrejelzés is napvilágot látott a jelentősebb okostelefon-gyártók várható teljesítményével kapcsolatban, ezek pedig érdekes számokat tartalmaznak, így érdemes mindkét jelentésen végigfutni.

Az LG esetében számukra hazai, vagyis dél-koreai elemzőcégek vizsgálták meg részletesen a várható negyedéves üzleti eredményt, ezzel kapcsolatban pedig alapvetően negatív véleményt formáltak meg. Kiemelték, hogy a G4 nem fogy olyan ütemben, mint ahogy azt korábban várták, a készülékből eddig mindössze 2,5 millió példány kelt el, miközben a cég szeretne csak idén 8-12 millió darabot leszállítani, így a negyedéves profit a korábbi előrejelzésekhez képest csaknem a felére zuhanhat. Az egyik cég 92 millió helyett 50 millió dolláros működési profitot vár, míg a másik 104 millióról 61 millió dollárra csökkentette jóslatát. Ez különösen annak fényében lenne fájó, hogy a gyártó az első negyedben, még a G4 megjelenése előtt, 61 millió dollárt mutathatott fel (ebből a számból még lejön az adó és a hiteltörlesztés költsége).

A Xiaomi esetében már jóval rózsásabb a kép, itt a növekedés megállíthatatlannak látszik. Kínai portálok számoltak be arról, hogy az év első felében összesen 35 millió okostelefont szállítottak le, ami egyharmados növekedést jelent a tavalyi év első feléhez képest, hiszen akkor 26 milliónál állt meg a mutató. A teljes évre nézve a Xiaomi szeretne 80-100 millió példányt leszállítani, a mostani adat alapján pedig jó úton járnak, annak ellenére, hogy részükről nem tapasztalható a Samsungnál megszokott valóságos özön: a belépő szinten a Redmi 2, a középkategóriában a Mi 4i, a csúcskategóriában pedig a Mi Note és Mi Note Pro, illetve nemsokára a Mi 5 szerepel majd újdonságként.

A tavalyi év végén már sorrendben 14 negyedéven keresztüli növekedéssel büszkélkedhettek, ez a sorozat valószínűleg még jó ideig nem szakad meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!