Berta Sándor

Írországban eljárás indul a Facebook ellen

Az ír adatvédelmi hatóság bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a konszernnel szemben.

A hivatal megpróbálja kideríteni, hogy az európai felhasználók adatai, amelyeket a közösségi platform az Amerikai Egyesült Államokba továbbít, a tengerentúlon megfelelően védve vannak-e az amerikai kormány és a titkosszolgálatok, például a helyi Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) hozzáféréseitől.

Az eljárást azután indították el, hogy október elején az Európai Unió Bírósága érvénytelennek nyilvánította az Európai Bizottság azon határozatát, amely megállapítja, hogy az Egyesült Államok megfelelő védelmi szintet biztosít a továbbított személyes adatok számára. Amennyiben az ír adatvédelmi hatóság úgy találja, hogy a Facebook megsértette az Európai Unió adatvédelmi előírásait, akkor arra kötelezheti a vállalatot, hogy állítsa le az USA-ba irányuló adatküldéseket. Mindez ugyanakkor semmilyen módon sem befolyásolná a közösségi oldal működését.

A Facebook egyik szóvivője azt mondta, hogy "konstruktívak" lesznek az eljárásban és nem vettek vagy vesznek részt olyan programban, amely az amerikai kormány számára közvetlen hozzáférést biztosítana a szervereikhez. A cég mindenképpen megválaszolja majd a hivatal kérdéseit. Helen Dixon ír adatvédelmi biztos azt közölte, hogy a hivatala megfelelő gondossággal fogja megvizsgálni a Facebook elleni kereseteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #8
    Igaz.
  • ugh #7
    A vilag 80%-a az ovek.
  • ostoros #6
    Azért még nem világuralom, mert a világ egy része nem hagyja az ilyen és hasonló faszkodásokat. De ha majd mindenütt eljutnak oda, mint az USA-ban, hogy veszekedni sem kell, mert nekik írják a törvényt, akkor eljön az is.
  • ugh #5
    Tevedes.
    Mar reg az oveke a vilaguralom, a faszkonyv csak szeretne bekerulni kozejuk.
    Es azert szemetkedhet mert igazabol a facebook a cia\nsa egyik leanyvallalata ez a czuki fiumeg csak egy pofa (jo vastag borrel), egy kirakati bohoc, egy majom.
    Kb mint a ket kirakati faszfej a googlenel.
    Azoknak is minden meg van engedve.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2015.10.23. 08:09:29
  • Szegabi #4
    Van élet a Facebook nélkül is. Nem körülöttük forog a világ. Kit érdekel a like-ok limitje, meg az esetleges új alkalmazások későbbi bevezetése. Nem Zucki sz@rta a spanyolviaszt, lehet azt hiszi, de nem.
    /Néhány héttel ezelőtt, mikor elérhetetlen volt az oldal, az emberek olyan kétségbeesetten viselkedtek, mintha az életük múlna a Facebookon. Szánalmas./

    Szerencsére nem vagyok tagja az oldalnak és hihetetlen jól elvagyok nélküle. Nincs az állandó üzenetjelzés, likeoljál, oszd meg és egyéb baromságok. Továbbá sem a feleségem sem a gyerekek és szűkebb környezetem sincs az oldalon. Miért is kellene? Van Viber, esetleg Skype. A Facebook applikációt frissiben, az üzletből kijövet már töröltem is a telefonról.
    Nyugodtan fnyegessen a Facebook, nagyíben lesz@rom.
  • ostoros #3
    Mégis hogy jönnek ahhoz, hogy a törvényeket "elfogadhatatlannak" nevezzék?
    Elfogadod, vagy mész a böribe, barom!
    Úgy tűnik a multik tényleg világhatalomra törnek.
  • Skylake #2
    Csatolom is a Facebook sajtóközleményét a témában ;-) :

    "Mr. Jacob Gipss a Facebook Ireland Inc. részéről kijelentette, hogy elfogadhatatlannak tartja a cég a vizsgálatot.

    - A Facebook meg fogja fontolni, hogy nagyszerű termékfejlesztéseinek eredményeiből az EU országok felhasználói nem, vagy csak jelentős késéssel fognak részesülni!

    Ilyen többek között a 2016 első félévében bevezetésre kerülő Shit és What The Fuck gombok. Sor kerülhet kapacitás-szervezési okokból a hírfolyam átalakítására, ebben az esetben a reklámok számának jelentős növelésére a hírfolyamokon. Illetve felvetette a lehetőségét annak, hogy konstruktív megoldásokkal válaszol a cég az európai helyzetre, így a felhasználók által naponta adható like-ok, és hozzászólások számát eddig elképzelhetetlen módon limitálnák.

    - A Facebook szolgáltatás felhasználói élményének maximalizálása összeférhetetlen bármilyen olyan, irreálisan adatvédelminek nevezett szabály bevezetésével, amely európai részről kikényszeríteni próbálnak - jelentette ki Mr. Gipss"
  • Skylake #1
    Hurrá! Kapaszkodj,, Zucki! Innen lehet indítani a műsort:

    http://europe-v-facebook.org/EN/Data_Pool/data_pool.html

    Sőt, hogy szórakoztatóbb legyen, felkészül "don't be evil" Google, valamint "cloud first, mobile first, spying absolutely fucking first" Microsoft is!