Berta Sándor

Szólíts M-nek!

A Facebook bemutatta az új digitális asszisztensét.

Másfél hónapja írtunk arról, hogy virtuális asszisztens készül a Facebook Messengerhez, amelynek belső kódneve Moneypenny, de a program egyelőre korai fejlesztési szakaszban van. Nos, a közösségi platform most komoly meglepetést okozott, amikor bejelentette az M nevű megoldását, amely a jövőben számos feladatot végezhet el, s amely a Siri, a Google Now és a Cortana alternatívája lehet. Az asszisztens partikat szervezhet, ajándékokat rendelhet vagy akár taxit is hívhat.

Az M integrálva lett a Facebook Messengerbe és reagál a megkeresésekre, a felhasználók kívánságaira és utasításaira. A Sirivel és a Cortanával ellentétben, amelyek teljesen szoftveralapúak és beszédet is felismerik, az M olyan, mint egy chatpartner. Elegendő csak leírni, hogy valaki mit akar tudni vagy elintézni és az asszisztens megpróbál mindent megtenni. A programok mellett a háttérben emberek dolgoznak a bonyolultabb feladatok megoldásán. Az asszisztens így válik képessé - kiegészítő kérdések feltétele után - ajándékok beszerzésére, egy születésnapi parti vagy romantikus hétvége megszervezésére.

A Facebookon megadott személyes információkat ugyanakkor még nem értékelik ki a szolgáltatás keretében. David Marcus, a cég menedzsere azt közölte, hogy az M a jövőben minden szándékot felismer majd és segíteni fog ezek megvalósításában is. Egy szándék ugyanis gyakran oda vezet, hogy valamit megvásárolnak az ember vagy végrehajtanak egy tranzakciót. Az új szolgáltatást még csupán néhányan tesztelhették. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az M mikor lesz kiterjesztve mind a 700 millió Facebook Messenger-használóra. Az asszisztens mindenki számára ingyenes lesz és akár a vállalatoknak is hozzáférhetővé válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #2
    hmm
    M mint menjenek a picsába?
  • Dodo55 #1
    Nézem honnan olyan ismerős az a logo...



    Végül is nem is koppintás, mert a forma meg a színek két különböző verzióból származnak :D