Berta Sándor

A saját véleményhez ragasz­kodásban hisz Steve Ballmer

A Microsoft korábbi vezérigazgatója a Washingtoni Egyetemen tartott előadást, és próbálta motiválni a diákokat.

A menedzser szerint az üzleti sikerhez három dolog fontos: ki kell használni a rendelkezésre álló napot; ki kell álljunk a véleményünk mellett és keménynek kell lenni. Ezeket a dolgokat a saját karrierje során tanulta meg. Felelevenítette az emlékeit és elmondta: szülei kezdetben őrültnek tartották. Egyikük sem tanult főiskolán vagy egyetemen és a Microsoftot valami vad fantáziának gondolták. Neki viszont szerencséje volt, mert kihasználta a rendelkezésre álló lehetőséget.

További példaként említette Jack Dorsey Twitter-alapítót, aki később létrehozta a Square nevű céget is. Ballmer rámutatott, hogy Dorsey a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy egy meghatározó vélemény esélyeket jelenthet. A "keménynek kell lenni" Ballmer szóhasználatában azt jelenti, hogy a fiatal szakember legyen rendkívül makacs. A Microsoftnak egykor azt mondta valaki, hogy nem adhatók el szoftverek, de ők nem tántorítottak az elképzeléseiktől.


A másik példa, amit említett, Nelson Mandela volt. A diákoknak azt tanácsolta, hogy gondoljanak a politikai vezetőre, aki állandó, fáradhatatlan és hosszú harcot folytatott az apartheid ellen és az erőfeszítéseit végül siker koronázta. Az esély azt jelenti, hogy valaki él azzal a lehetőséggel, ami előtte adódik. Szükség van saját véleményre, de ugyanakkor türelemre és elszántságra is. Az üzletember egyúttal igyekezett bátorítani azokat a diákokat, akik nem tudják, hogy mihez szeretnének kezdeni az egyetem elvégzése után. Azt emelte ki, hogy ő már 58 éves, de ő sem tudja, hogy legközelebb mivel fog foglalkozni.

Steve Ballmer tavaly augusztusban jelentette be, hogy távozik a Microsoft vezérigazgatói posztjáról. Öt dolgot javasolt a menedzsereknek, többek között azt, hogy soha ne bízzanak kizárólag egyetlen személyben vagy egy csapatban és tudatosítsák magukban, hogy nem létezik minden korszakban használható tökéletes üzleti modell. Idén márciusban már úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, néhány dolgot másképp csinálna. Különösen azt bánja, hogy nem kezdtek el egy időben hardvereket és szoftvereket együtt fejleszteni, ugyanis ez nagy segítséget jelenthet akkor, ha valaki piacéretté akar tenni egy víziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xpek55 #6
    Sőt! Mondok még valamit.

    Aki Magyarországon ilyet véghez visz az előtt leveszem és meglengetem a kalapom, hogy sikerül neki az elképzelése. Nem vagyok pesszimista, de túlságosan optimista sem. Egyszerűen ez a két ország, ahol a Microsoft jelen van. Két egymástól elkülönülő világ...

    Az egyikben könnyebben szerezhetsz egy picit nagyobb tőkét, addig a másikban még, ha megszakadsz akkor sem...
  • xpek55 #5
    Számtalan tényező van szerintem, ami miatt "kimeri" ezeket az elképzeléseket mondani a kedves Steve.

    Csak hát az is hadd juthasson el más is, aki valami mást kitalál és megakarja valósítani korrekt feltételekkel természetesen. Ez a mai világban nagyon, de nagyon nehéz így is. Ezek az alakok könnyen mond(hat)ják kis fantázia világukból kiindulva hozzánk, hogy csináljuk meg, amit ő/ők megcsinált/ak... Hahahaha. Ezen jót nevettem.

    Ember! Ébresztő! Már manapság semmi korrekt munkahely sincs, ahol megvalósíthatod igazán önmagad. Tisztelet persze a kivételnek.
  • Jakuza1 #4
    De csak addig amig azok a a velemenyek nem mondanak ellent neki es a nagy USA-nak.
  • ostoros #3
    Úgy néz ki mint valami varázsló- Talán el is hiszi, hogy az...
  • Narxis #2
    "ki kell álljunk a véleményünk mellett"

    Aha, na ezért nem vagy már CEO te barom.
  • SupraMKIII #1
    Drága Stívünk (hogy rogyna rá az ég) makacs, kitartó és sikeres harcot folytatott a józan ész és a start menü ellen :-)

    Mandelához hasonlítva kb hasonló sikereket ért el, csak éppen a másik irányban. A lényeg, hogy nem is beképzelt...