Berta Sándor

A Microsoft igazgató­tanácsából is távozhat Steve Ballmer

A tavaly nyáron lemondott vezérigazgató teljesen háttérbe szorulhat a redmondi óriáscégnél.

Steve Ballmer kijelentette, hogy nem lesz örökké tagja a Microsoft igazgatótanácsának. Közlése szerint mindez attól függ, hogy miként látja alakulni élete fejleményeit. Jelenlegi munkája teljesen más, mint amit korábbi vezérigazgatói pozíciója megkövetelt tőle, például sokkal többet hallgat és nem is írányít közvetlenül, mint amikor vezérigazgató volt. A menedzser - aki a napokban ünnepelte 58. születésnapját - elmondta, hogy a munkájában bekövetkező szünetet egészen a legutóbbi igazgatótanácsi ülésig élvezte. Mindez érthető, hiszen ez volt az első hasonló időszak a Microsoftnál eltöltött 33 esztendő során. Elmondása szerint ez a kimaradás lehetővé tette, hogy jól átgondolja, mit akar a közeljövőben tenni.

Az üzletember nem csupán a Microsoft történetének második vezérigazgatója volt, hanem napjainkig ő a társaság legnagyobb második legnagyobb részvényese is és akár a legnagyobb részvényes is lehet. Négy százalékos csomagja 13 milliárd dollárt ér, már csak ezért is súlya van a szavainak az igazgatótanácsban még akkor is, ha vezérigazgatói lemondása után a pozíciója némileg meggyengült. Teljes távozása a cégtől meglepő bejelentés, főleg, mivel korábban saját gyerekének nevezte a Microsoftot.

A Microsoft igazgatótanácsában az elmúlt két hétben számos változás volt: új tag lett Mason Morfit a ValueAct Capital befektetőcég elnöke, míg távozott Stephen Luczo, a Seagate vezérigazgatója. Az igazgatótanács elnöki tisztét február 4. óta John W. Thompson, a Virtual Instruments vezérigazgatója tölti be, aki Bill Gates társalapítót váltotta ebben a pozícióban. Steve Ballmer tavaly augusztus végén jelentette be, hogy távozik a vezérigazgató pozícióból. Utódja február elején Satya Nadella lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #1
    Mi ez a rizsa?

    Az érdekelne, hogy miként került háttérbe a danceking, de ez a tingli-tangli melléduma full szánalmas.