Berta Sándor

Microsoft - Ballmer után

Ismét új korszakhoz érkezett a redmondi óriáscég, amelynek éléről távozott Steve Ballmer vezérigazgató. A háttérben már javában folyik az új vezető keresése.

Ballmer pénteken teljesen váratlanul jelentette be, hogy alig egy év után távozik a vezérigazgatói posztról. A döntés hátterében a társaság új stratégiája áll, amelynek köszönhetően az elmúlt hetekben már komoly átszervezésekre került sor. "Nincs tökéletes időpont az ilyen váltáshoz, de a mostani legalább helyes időpont. Új stratégiát kezdtünk megvalósítani, amihez egy új szervezet is társult és egy fantasztikus vezetői csapatunk van. Az eredeti tervem az volt, hogy a szoftverfejlesztői vállalatból a hardvereket és szolgáltatásokat kínáló társasággá való átalakulási folyamat közepén vonulok nyugdíjba, de egy olyan vezérigazgatóra van szükségünk, aki a kezdetektől ebbe az irányba vezeti a céget" - jelentette ki az üzletember.

Ballmer utódjáról egy különleges testület dönt, amelynek tagja Bill Gates, Chuck Noski, Steve Luczo és John Thompson. A bizottság munkáját a Heidrick & Struggles International Inc. szakértői is segítik. Bill Gates ezzel kapcsolatban közölte, hogy a testület tagjaként nagyon szorosan együtt fog dolgozni a többi taggal azért, hogy megtalálják az új, nagyszerű vezérigazgatót. Nagyon örülnek annak, hogy Ballmer még további 12 hónapig betölti a pozícióját, egészen addig, amíg az utódja át nem veszi tőle a feladatokat.

A lehetséges utódok között van Paul Maritz, a Microsoft egykori menedzsere; Stephen Elop, a Nokia első embere; Sanjay Jha, a Qualcomm volt vezérigazgatója; Tony Bates, a Skype egykori főnöke; Satya Nadella, a Microsoft Cloud- és Enterprise-részlegének vezetője. Van még egy lehetséges jelölt: Bill Gates; legalábbis Marc Benioff, a Salesforce.com vezetője szerint ő az egyetlen, aki a társaság nehéz helyzetén tudna változtatni. Gates azonban jelezte: nem akarja átvenni a vállalat vezetését. A Microsoftnak mindenesetre sietni kell az új vezérigazgató kiválasztásával, főleg, ha nem akar még jobban lemaradni a Google és az Apple mögött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #34
    Tökre igazad van, mert az üzleti életben, ahogy Ballmer is, nem pusztán a zsenisége, hanem más tulajdonsága alapján tudott beépülni.


    Amúgy a negatív, jogi úton terjesztett reklámot sem az "A" találta ki, már az BG-SB duó is alkalmazta a kilencvenes években. Másról se szóltak a szakújságok címlapjai, mint hogy hogyan áll épp az aktuális M$ antitröszt per. Nincs az a pénz, amit az elsőoldalas reklámokért ki kellett volna adni, így meg megkapták ingyért.

    De ahogy olvasom talán az első üzletember a híres Henry Ford volt, aki az ALAM ellen (ami gyak egy szabadalmi troll cég volt) nyert 1911-ben, és marhára kihasználta, hogy mekkora hírverést kapott az ügy.
  • NEXUS6 #33
    Momentán a várban a Tóth Árpád sétányon járókerettel is le lehet nyomni egy maratont, csak soxor kéne fordulni.

    Persze ott a Gránit lépcső is, na azon 3X felmegy az ember és arra a hónapra eltiltja az orvos a testmozgástól.

    Tippem szerint Ballmer a Tóth árpád sétányt választotta.
  • igazamvanvagyig #32
    "egy zseni"

    Itt sokkal nagyobb zsenik vannak:))) Oda is biztos a hozzá nem értése miatt került:)
    Amúgy még hatalmasabb marketinges lehetne ezek a reklámok,azok is halottak róla akiknek nem a windows a kedvencük.Ez a reklám lényege.
  • nlght #31
    ha minden nap futna 1 órát emelkedős terepen, akkor mostanra kb. 5-10% testzsírral kéne látnunk... vhogy én nem tudom bevenni ezt a sztorit (mondjuk az is lehet hogy mellé minden nap megeszik egy oldal szalonnát reggelire :D)
  • nlght #30
    igazan maradhatott volna még egy kicsit, hogy még több teret nyerjen a linux, sony, android, stb.
  • Linkout #29
    Remélem te előbb fogsz...
  • Communist #28
    Csak az agymosottak bírták ennek a ripacsnak a vergődését. Remélem meg is halt már.
  • Mardel #27
    Mar a pc-s agazatra is tesznek magasrol.
    Miota konzol piacon megjelentel meg onmagukkal is versenyeznek, mert xdobozra nem kell windowst venni a jatekokhoz.
    A wint meg evrol evre elrontjak.
  • NEXUS6 #26
    Hát zseni akkor lenne, ha az utolsó 10 éve, mióta egyedül vezette a M$-t csupa sikerről szólna, ha megcsinálta volna azt amit mondott, hogy egy tisztán SW cégből csinál egy HW+Service céget, talán Apple módra.

    Persze az a helyzet, hogy a sima PCs szoftverekből az életük végéig eltengődnének, de talán önmaguk szórakoztatására csináltak egy csomó üzletet más területeken, amiből azonban egy sem lett olyan siker, ami eltartaná a céget.

    Régebben nem zavarta őket ennyire a konkurencia, igaz nem is küzdöttek ellene, csak felvásárolták, vagy más "nem hagyományos" megoldáshoz folyamodtak.
  • gombabácsi #25
    na, a magyardisznók beszóltak az amerikai (szerintük) majomnak...