Ötvös Tibor

Del Toro rendezi mindkét Hobbit filmet

Úgy tűnik mégsem Sam Raimi vezényli le a tervezett A Hobbit két részét. A rajongók azonban megnyugodhatnak, hiszen Peter Jackson A Faun labirintusát is készítő Guillermo del Torot tervezi leszerződtetni a rendezői posztra.

A Gyűrűk Ura sikere után sokan mérget fogadtak volna rá, hogy hamarosan az előzményként is aposztrofált A Hobbit is megérkezik a mozikba. A New Line és Jackson közötti viszály azonban eléggé elhúzta az előkészületeket, ám a tavalyi év végén megszületett a megállapodás és végre elszívták a felek a békepipát.



Akkor már felmerült Sam Raimi neve, aki el is ismerte, hogy kacérkodik a rendezés gondolatával, ám ma kiderült, hogy mégsem a Pókember szériát készítő direktor vezényli le a két részesre tervezett művet.

A rajongók azonban megnyugodhatnak, mivel Jackson megtalálta a megfelelő embert a rendezői posztra. Ha annyit mondok, hogy Penge 2 vagy A Faun labirintusa, szerintem mindenki rájön, ki lett a kiszemelt direktor. Guillermo del Toro nemrég fejezte be a Pokolfajzat folytatását és hamarosan elkezdi a Frankenstein adaptációját valamint a H.P Lovecraft történetéből készülő Az őrület hegyei című filmet is.

A két A Hobbit film összesen 300 milliós büdzséből gazdálkodhat, részenként 150 milliót szán rá a New Line - MGM duó. A két részt egyben forgatják le 2009-ben, a mozikba egy éves csúszással érkezik az első rész, majd 2011-ben jön a második epizód.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Moreliniel #30
    Ajánlom a készülő Hobbit filmekkel foglalkozó oldalamat:
    http://hobbitfilm.wordpress.com/
  • Mr Gumby #29
    Jó hasonlat a lexikon, mivel irdatlan mennyiségű adatot zúdít az olvasóra Tolkien, de azért annyira nem volt nyögvenyelős, csak egy kicsit sűrű. Sok figyelmet igényel. Középfölde mitológiai és történelmi háttere "tokkal-vonóval" kb. 400 oldalba sűrítve! Kár, hogy neked csak egy nehezen leküzdhető adathalmaz maradt meg belőle.
  • gothmog #28
    Réz Ádám az.
  • Inquisitor #27
    "ezt a buta magyarosítást, hogy babó hanyagoljuk már, annyira gagyi, hiába a hobbitot nem Göncz Árpikánk fordította, "

    Göncz Árpád kiválló műfordító, szó se róla, de ...
    Az eredeti első Gy.U. kiadásban maga írta le, hogy az az 5 könyvből az elsőt másvalaki fordította le, és ő azon szószedett alapján fejezte be a mű fordítását. Sajnos az eredeti fordító meghalt, és most szégyenszemre így 20 évnél messzebről nem jut eszembe a neve.
  • Inquisitor #26
    Nagy Tolkien és Gyűrűk Ura rajongó vagyok, de a Szilmarilok egy eszement nehéz és nyögvenyelős mű, mivel szerkezetileg egy lexikonhoz hasonlatos és ugye általában az ember nem szokott egyben kiolvasni lexikont vagy telefonkönyvet. A történelmi lekövetéshez a T. olvasónak meg meg kéne oldalanként 30 nevet jegyezni, hogy értse ki kicsoda, és akkor nem számoltuk bele, hogy mindenkinek az unokáját majdnem ugyan úgy hívják, vagy hogy X király fiainaka neve ilyen egy betüvel tér el, stb.
  • koxaka #25
    aha... én jól értelmeztem, csak te kihagytál egy kérdőjelet, és kijelentő módban írtad, hogy nem ugri-bugri szuperhősök. ez lehetett a félreértés oka.
  • CaptainRumi #24
    Koxaka én tudom, hogy Dakkon Raimi-re gondolt meg azt is, h ő a spiderman direktora. Csak annyit mondtam, hogy Blade meg Hellboy ugyanolyan Ugri-bugri szuperhősök mint Spidey. Valamit sztem félreértelmeztél
  • wolruf #23
    Ezzel így azért nem értek egyet. Szeretem ezeket a műveket, de a Szilmarilok annyira... dokumentumkönyv jellegű (ez is volt a célja), hogyha ebből filmet csinálnának, az sokak számára kissé (nagyon) vontatott lenne. Az olyanok pedig, akik például úgy nézték meg a Gyűrűk Urát (mint én), hogy (akkor még) semmit sem tudtak róla, de kikapcsolódás miatt kíváncsiak voltak rá, valószínű bármilyen előismeret nélkül (mint ahogy nekem sem volt) egy Szilmarilokon húznák a szájukat, meg a lóbőrt :) (magánvélemény, találgatás, tipp, izé :) )
  • Gilgamesh #22
    Mármint Mike Mignola pedzegette a képregényekben. De nyilván del Torónak is bejön, és a fő, hogy ért hozzá.
  • Prof William #21
    "valamint a H.P Lovecraft történetéből készülő Az őrület hegyei című filmet is."

    Toro má Hellboyban is pedzewgette ezt a "hatalmas névtelen iszonyat" témakört. :) Sztem ebben is jó lessz...