30
  • Moreliniel
    #30
    Ajánlom a készülő Hobbit filmekkel foglalkozó oldalamat:
    http://hobbitfilm.wordpress.com/
  • Mr Gumby
    #29
    Jó hasonlat a lexikon, mivel irdatlan mennyiségű adatot zúdít az olvasóra Tolkien, de azért annyira nem volt nyögvenyelős, csak egy kicsit sűrű. Sok figyelmet igényel. Középfölde mitológiai és történelmi háttere "tokkal-vonóval" kb. 400 oldalba sűrítve! Kár, hogy neked csak egy nehezen leküzdhető adathalmaz maradt meg belőle.
  • gothmog
    #28
    Réz Ádám az.
  • Inquisitor
    #27
    "ezt a buta magyarosítást, hogy babó hanyagoljuk már, annyira gagyi, hiába a hobbitot nem Göncz Árpikánk fordította, "

    Göncz Árpád kiválló műfordító, szó se róla, de ...
    Az eredeti első Gy.U. kiadásban maga írta le, hogy az az 5 könyvből az elsőt másvalaki fordította le, és ő azon szószedett alapján fejezte be a mű fordítását. Sajnos az eredeti fordító meghalt, és most szégyenszemre így 20 évnél messzebről nem jut eszembe a neve.
  • Inquisitor
    #26
    Nagy Tolkien és Gyűrűk Ura rajongó vagyok, de a Szilmarilok egy eszement nehéz és nyögvenyelős mű, mivel szerkezetileg egy lexikonhoz hasonlatos és ugye általában az ember nem szokott egyben kiolvasni lexikont vagy telefonkönyvet. A történelmi lekövetéshez a T. olvasónak meg meg kéne oldalanként 30 nevet jegyezni, hogy értse ki kicsoda, és akkor nem számoltuk bele, hogy mindenkinek az unokáját majdnem ugyan úgy hívják, vagy hogy X király fiainaka neve ilyen egy betüvel tér el, stb.
  • koxaka
    #25
    aha... én jól értelmeztem, csak te kihagytál egy kérdőjelet, és kijelentő módban írtad, hogy nem ugri-bugri szuperhősök. ez lehetett a félreértés oka.
  • CaptainRumi
    #24
    Koxaka én tudom, hogy Dakkon Raimi-re gondolt meg azt is, h ő a spiderman direktora. Csak annyit mondtam, hogy Blade meg Hellboy ugyanolyan Ugri-bugri szuperhősök mint Spidey. Valamit sztem félreértelmeztél
  • wolruf
    #23
    Ezzel így azért nem értek egyet. Szeretem ezeket a műveket, de a Szilmarilok annyira... dokumentumkönyv jellegű (ez is volt a célja), hogyha ebből filmet csinálnának, az sokak számára kissé (nagyon) vontatott lenne. Az olyanok pedig, akik például úgy nézték meg a Gyűrűk Urát (mint én), hogy (akkor még) semmit sem tudtak róla, de kikapcsolódás miatt kíváncsiak voltak rá, valószínű bármilyen előismeret nélkül (mint ahogy nekem sem volt) egy Szilmarilokon húznák a szájukat, meg a lóbőrt :) (magánvélemény, találgatás, tipp, izé :) )
  • Gilgamesh
    #22
    Mármint Mike Mignola pedzegette a képregényekben. De nyilván del Torónak is bejön, és a fő, hogy ért hozzá.
  • Prof William
    #21
    "valamint a H.P Lovecraft történetéből készülő Az őrület hegyei című filmet is."

    Toro má Hellboyban is pedzewgette ezt a "hatalmas névtelen iszonyat" témakört. :) Sztem ebben is jó lessz...
  • koxaka
    #20
    köszönöm, ezt mondom én is, jackson nyilván nem kerül ki a képből, csak a rendezés kétkezi munkával járó részét rábízza másra, (mint mondtam, a lehető legjobbra) de biztos, hogy felügyelni fogja a munkálatokat, és mindenbe beleszólása lesz majd.
  • emp
    #19
    Számomra.
  • emp
    #18
    Én örülök Del Toronak. Nagyon hozta a Faunban a hangulatot! Ja! nem Peter J. helyére ültették. Tessék már cikket olvasni. Peter J. választotta Del Torot. Ergo nyilván árgus szemekkel fogja felügyelni a munkálatokat. Szóval félni nem kell!

    Az összes LOTR film és a Hobbit és esetleg egy Beren és Luthien film (hoppá, bilibe lógott a kezem) a könyv és a LOTR univerzum szerelmeseinek készült, és ha esetleg aki megnézi a 6 dvd-s verkfilmet, akkor az rájön, hogy az összes fő színész és maguk a készítők is fanatikus LOTR fanok. Szóval ez egy zártkörű klub, amit "külsősök" is megnézhetnek, de a véleményük súlya egyenlő egy nagy NULLÁVAL!
  • koxaka
    #17
    aha, nyilván ezért szeretik ennyien. tudod, az egy dolog, hogy neked van egy véleményed, és azt meg is osztod, (ezzel nincs is semmi baj), szerinted rossz, rendben, de kérlek ne beszélj már egy "fél univerzum" nevében. köszi.
  • schrank
    #16
    bármilyen lotr -val kapcsolatos műtől a fél univerzum elalszik az első fél órán belül
  • koxaka
    #15
    bizony, a faun labirintusának gyönyörű a képi világa, látszik rajta, hogy del toro hasonló rendezői képességekkel bír, mint jackson (bár d.t.-é talán kicsit sejtelmesebb, kevésbé "átlagnéző-barátabb"), mindenképpen érdemes megnézni, aztán megnyugodni, hogy a lehető legjobb kezekben van a project. (a penge 2 nekem se tetszett, - mondjuk az 1 sem - de ne ez alapján ítéld meg del toro-t!)
  • Andrews2007
    #14
    A tuti videó a bizonyításra.


    http://www.theonering.net/

    The following YouTube video confirms that Guillermo Del Toro will be directing ‘The Hobbit’ films. UPDATE We have an additional inside source which says that the deal is NOT signed yet, however it has a 99% probability of happening. The parties are agreed and we should expect an official announcement after the WGA (Writer’s Guild of America) Strike.

    See below for the video - The important part starts around :40

    Female Translator: Today it is our pleasure to announce something that everyone was hoping for, Guillermo will direct ‘The Hobbit’

    (Clapping)

    Female Translator: And he will give a small role to (the Spanish translator)
  • QuippeR
    #13
    "a H.P Lovecraft történetéből készülő Az őrület hegyei című filmet is"

    hohó! részleteket követelek!
  • scagnetti
    #12
    del Torótól csak a Penge 2-t láttam, az se tetszett

    Akkor azonnal tessék bepótolni a Faun Labirintusát
  • scagnetti
    #11
    Szomorú is vagyok,de egyben megnyugodott is.PJ-nek kellett volna rendeznie,ez így lett volna helyes.De örülök hogy Raimi helyett, egy erre sokkal alkalmasabb rendezőt választottak.Del Toro már bizonyított,hogy ért a fantasy jellegű filmekhez.Már csak azért se Raimi-t jelölném ki,mert nagyon lecsúszott a Pókember filmek szintje.
    Ja és Del Toro az ember aki,remélhetőleg egy vérbeli profi Lovecraft filmet fog készíteni.Az IMDB-n már kb két hónapja hogy be van jegyezve a film.
  • Faby
    #10
    mérget fogadtak volna rá

    mérget vettek volna rá vagy
    fogadtak volna rá

    így keverve nem az igazi!

    Hogy érdemben is hozzászóljak:

    Azért PJ rendezésének jobban örültem volna, del Torótól csak a Penge 2-t láttam, az se tetszett, úgyhogy az alapján nem tudom megítélni, PJ viszont akár a trilógiával, akár a King-Konggal számomra meggyőző volt.
  • Gilgamesh
    #9
    Imáim meghallgattatásra találtak: egy jó rendező Lovecraft-storyt forgat! Nem hiszem el. Nem, nem, ilyen nincs. Be is kuporodom a sarokba és sírdogálok egy csöppet. Az őrület hegyei az egyik legmegfilmesíthetőbb Lovecraft-történet, emellett jön fekete-fehérben a szintén zseniális Suttogás a sötétben is... áá, megyek is vissza örömkönnyeket morzsolgatni.
  • koxaka
    #8
    én úgy tudom jackson végig ott fog bábáskodni a filmek felett, csak mint mondjuk "producer", és csak az "iparosmunkát" hagyja del toro-ra (akárki, akármit mond, jackson mellett nincs nála alkalmasabb ember a feladatra), de biztos beleszól it-ott, ha nem tetszik neki valami. mondom, szerintem nem kell félni...
  • wolruf
    #7
    Affene, ettől féltem :-/ :-)
  • immovable
    #6
    #5 a hiba benned van :)

    #2 ezt a buta magyarosítást, hogy babó hanyagoljuk már, annyira gagyi, hiába a hobbitot nem Göncz Árpikánk fordította, de abban igazad van, hogy P.Jackson kellene ide.
  • wolruf
    #5
    Remélem a Szilmarilokból nem csinálnak filmet, mert akkor a fél világ elalszik :)
    Amikor kiolvastam, nagy kő esett le a szívemről. Az nem egy könnyen fogyasztható valami, vagy a hiba bennem van :)
  • Loverman
    #4
    Arra a Lovecraft filmre nagyon kíváncsi leszek!!!
  • koxaka
    #3
    "Raimi jo az ilyen ugri bugri szupi hős" rumi, raimi a pókembert rendezte, dakkon rá gondolt, utána még le is írja, hogy del toro-t (aki az általad említett pengét, és pokolfajzatot rendezte) vele ellentétben jó választásnak tartja. jackson és del toro is kiváló rendezők, és értenek a digitális- és maszktechnika (ízléses mennyiségben történő) használatához, úgyhogy nem félek, jó kezekben van a film.
  • CaptainRumi
    #2
    "Ha annyit mondok, hogy Penge 2 vagy A Faun labirintusa, szerintem mindenki rájön, ki lett a kiszemelt direktor." - nem kell annyit sem mondanod, mivel már a címben leírtad,hogy ki a kiszemelt direktor....np

    Ja és Dakkon,már megbocsáss, de Penge és a Pokolfajzat nem ugri-bugri szuperhősök :) xD nem mintha én nem bírnám őket, de szerintem a "Babót" akkor is Jacksonnak kellene rendeznie
  • Dakkon
    #1
    én nem is tom kinek jutott ilyen eszébe,h Sam Raimi. Raimi jo az ilyen ugri bugri szupi hős (félreértés ne essék, azokat is szeretem és nézem) de nem tom vhogy elképzelni a Hobbithoz, ellenben Del Torot! Rendensen megörültem mikor láttam a hírt. remélem sikerül összehozni. Del Toronál jobb kezekben nem is lehetne a széria!