Szekeres Viktor

Spielberg csapott le Peter Jackson új filmjére

A Gyűrűk Ura lezárása után sokáig ment a találgatás, hogy mit vállal be legközelebb Peter Jackson, de most már vége a tipp-párbajnak.

Eleinte a Hobbitot (a Babót, ahogy itthon ismerik), a Gyűrűk ura történetének az előzményét kötötték Jackson nevéhez, majd elég sokáig úgy volt, hogy a Halo című népszerű X-Boxos játék filmadaptációját fogja rendezni, de a szakállas új-zélandi hosszas csatározások után átadta a rendezői széket Neill Blomkampnak, így csak a cége fog résztvenni az adaptációban. Legvégül pedig április elseji hírként a Pindúr pandúrok (Powerpuff Girls) élőszereplős feldolgozása került a neve mellé.

De egyik tipp sem vált be, hiszen Peter Jackson legújabb filmjének, a The Lovely Bones-nak a forgatása már októberben elkezdődik Pennsylvaniában (és természetesen) Új-Zélandon, a premier pedig 2008 negyedik negyedévében várható.

Eleddig még nem akadt forgalmazója a filmnek, de hatalmas, hollywoodi szinten is szokatlan licit eredményeképpen végülis Steven Spielberg stúdiója, a Dreamworks nyerte el a forgalmazási jogokat csekély 65 millió dollár fejében.

A The Lovely Bones-t egy 2002-es könyvbeststeller nyomán készült forgatókönyv alapján filmesíti meg Jackson. Alice Sebold regénye egy 14 éves lányról szól, akit megerőszakolnak és meggyikolnak és a túlvilágról vigyázza családját és követi gyilkosát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szilvi79 #9
    A cikk elején olvasható hogy ez a film adaptáció. Olvassátok el a könyvet, akkor talán megértitek a történet lényegét, ha akkor sem tetszik akkor lehet sz*r*zni.
  • Zro #8
    Nézzetek utána miről is szólt a könyv mielőtt vitát nyitnátok milyen gagyi is a sztori :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lovely_Bones
  • Tetsuo #7
    ez most 1 mese v mi? Jah, biztos családi film, a Balázs-show után..
  • winnie #6
    de nem mindegy, hogy egy tömégmészárlás vagy terroristatámadás történik, ami kvázi az egész országot sokkolja vagy "csak" egy gyilkosság.
  • zemy #5
    Már nem azt nyilván, hogy a túlvilágról figyel, hanem, hogy egy "14 éves lányról szól, akit megerőszakolnak és meggyikolnak"...
    De annyira azért nem tévedtem el, mert az igaz, hogy a "hétköznapi" gyilkosságokra sajnos már fel se kapják a fejüket, de idézek valamit az indexről:
    "amikor körülbelül két hete az ismeretlen orvlövész megkezdte ámokfutását Washington külvárosában, Cohen azonnal tudta, hogy a Phone Booth nem fog a mozikba kerülni az eredetileg kitűzött napon, november 15-én. Eszem ágában sincs fájdalmat okozni az áldozatok családtagjainak, stb.stb." Ugyanez volt most a virginai diákmészárlásnál, két filmet elhalasztottak, vagy 09/11 idején is csúsztattak jópár filmet.
  • winnie #4
    mármint, hogy megtörténik, hogy egy halott a túlvilágról figyeli az élőket? durva lenne.

    szerintem el vagy tévedve, gyilkosság pár percenként történik amerikában, akárcsak erőszak. mégsem vesznek le filmet, amiben megölnek valakit.
  • zemy #3
    Miért, kinek készül. Hogy jut eszébe valakinek ilyen sztori? Az meg tipikus, hogy amikor meg megtörténik valami hasonló, akkor meg hónapokig leveszik a műsorról az amerikai mozikban, mert felkavarná a nézőket. De különbözőek vagyunk...
  • Hesztia #2
    Az hiszem, hogy ez nem Neked készül..
  • echo #1
    Hú de értelmes sztorinak tűnik...