Ötvös Tibor

Megegyezés Hobbit-ügyben

Végre megállapodott Peter Jackson, a New Line Cinema és az MGM a Hobbit megfilmesítési jogairól. A trió ráadásul rögtön két részt forgat le, ráadásul egyszerre.

Úgy tűnik vége a háborúnak! J.R.R. Tolkien kultikus regénye, a Hobbit megfilmesítését Peter Jackson már régóta tervezi, ám a komoly összetűzés a New Line stúdióval végül odáig fajult, hogy Jackson csapot-papot otthagyott és lelépett. Ma azonban végre kikerült a fehér zászló a két csapat bástyájára és sikeresen megegyeztek. A szerződés a következőkről szól:

  • Az MGM és a New Line közös erővel finanszírozzák a két Hobbit filmet. A New Line Észak-Amerikában, az MGM a világ többi részén forgalmazza az alkotásokat.
  • Peter Jackson és Fran Walsh lesznek a két film társproducerei.
  • Peter Jackson és a New Line elsimították a Gyűrűk ura kapcsán felmerült nézeteltérésüket.

    "Örömmel tölt el, hogy magunk mögött hagytuk a múltat és egy újat tervezhetünk régi barátainkkal" - nyilatkozta Jackson. "Nagyon várom, hogy folytassuk utazásunkat Középföldére, és ezúton szeretném megköszönni Harry Sloannak és új MGM-es barátainknak, hogy segítenek eme utazáson."

    A két Hobbit film forgatását mindhárman olyan hamar szeretnék elkezdeni, amilyen gyorsan csak lehet. A tervek szerint a munkálatokat 2009-ben zavarják le, a bemutatók 2010-ben és 2011-ben lesznek.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • scagnetti #3
      Na végre!!! Meg se nézném a hobbitot,ha nem Jackson csinálná.
      Már most nagyon várom.
    • BaliBoy #2
      Megint kezdhetem visszaszámolni a napokat :)) De nem bánom :)
      És akkor így már remélem, hogy a GYU HD-s változatai elől is elgördültek a kövek és talán tartalmazni fognak még több kiegészítést. ;)
    • Szolnokboy1 #1
      de soká van még az :-/